Egy egyetemista olyan fejlesztéssel rukkolt elő, ami minden telefonfüggő álma Felnőttképzés
Eduline

Egy egyetemista olyan fejlesztéssel rukkolt elő, ami minden telefonfüggő álma

A német Aaleni Egyetemre járó Philip Frenzel olyan mobiltokot fejlesztett ki, amely beépített "légzsákkal" védi a telefonokat.

A német Aaleni Egyetem egyik hallgatója, Philip Frenzel most egy olyan megoldással rukkolt elő, amitől garantáltan egyben marad a készülék, akkor is, ha valaki leejti – írja a hvg.hu.

A fejlesztés lényege, hogy a tok képes érzékelni, ha a mobil elkezd zuhanni, és azonnal aktiválja a "légzsákokat". Ebben az esetben a légzsákot négy darab rugalmas láb jelenti, amely a telefon négy sarkánál nyílik ki, így mentve meg a mobilt a becsapódástól.

Philip Frenzel már bejegyeztette a szabadalmat a tokra, de hogy mikor lesz belőle megvásárolható termék, egyelőre nem tudni. Ahhoz azonban nem kell nagy jóstehetség, hogy már most megmondjuk: nagy sikere lesz majd az eszköznek.

Arcfelismerő rendszerekkel buktatnák le az iskolákban a nem figyelő diákokat

Ahogy Kínában arcfelismerő szoftverek buktatják le a bűnözőket, úgyan úgy ez a megfigyelési rendszert működhet az oktatási intézményekben is? Van, ahol erre keresik a választ. Hangzhou egyik középiskolájában már tesztelnek egy olyan viselkedéselemző rendszert, ami kamerák és arcfelismeréses szoftver segítségével figyeli a nebulók óra alatti magatartását - írja a 24.hu.

Hirdetés