Jönnek az ingyenes nyelvtanfolyamok: megvannak a részletek Nyelvtanulás
Eduline

Jönnek az ingyenes nyelvtanfolyamok: megvannak a részletek

Szeptemberben indulnak a Diplomamentő II program ingyenes nyelvtanfolyamai. Összeszedtük a legfontosabb infókat a programról.

Milyen nyelvtanfolyamokra lehet jelentkezni?

Angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol nyelvi képzésekre lehet jelentkezni, legalább B2-es szintűre. De a program a szakmai nyelvvizsga megszerzését is támogatja, több egyetemi-főiskolai szakon ugyanis ez a diplomaszerzés feltétele.

Kik jelentkezhetnek a programra?

A nyelvvizsga hiánya miatt diplomával még nem rendelkező, államvizsgájukat hazai felsőoktatásban teljesített, de hallgatói jogviszonyban már nem állók.

Csak csoportos órákat támogat az állam?

A korábban végzett igényfelmérés alapján a programban támogatható képzési forma a csoportos mellett a rugalmasabb időbeosztású egyéni felkészítés is - olvasható az OFA oldalán.

Mikor indulnak a képzések?

A nyelvi képzések a tervek szerint 2018. szeptember közepétől indulhatnak és 2019. december 31-ig kell befejeződniük, a képzési támogatás mértéke maximum 300.000 forint/fő.

Mi történik, ha mégsem sikerül a nyelvvizsga?

Legkésőbb 2020. március 31-ig be kell mutatni a megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványt és az az alapján kiadott diplomát. Ha ez nem történik meg, a teljes támogatási összeget kell visszafizetni.

Megvannak a részletek: így kaphatjátok vissza a sikeres nyelvvizsga díját

Most már mindent tudunk a sikeres nyelvvizsga díjának visszaigényléséről! A legfontosabb: azok is visszakaphatják komplex, szóbeli vagy írásbeli vizsgájuk díját, akik korábban már szereztek nyelvvizsga-bizonyítványt. A részletekről az Euroexam szakembereit kérdeztük. Kik kaphatják vissza a nyelvvizsgák díját 2018-tól? A legfontosabb, sok nyelvtanulót érintő szabály: nemcsak azok kaphatják vissza a 2018.

Hirdetés