Itt találjátok az írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák listáját Közoktatás
Eduline

Itt találjátok az írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák listáját

Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozta a felvételi tájékoztatókat és írásbeli vizsgahelyszínek keresőjét.

Az alábbi linken elérhető a kereső, amelynek segítségével a leendő középiskolások és szüleik kereshetnek a középfokú iskolák által meghirdetett tanulmányi területek között, megkereshetik és letölthetik az őket érdeklő középfokú intézmények felvételi tájékoztatóit, valamint kereshetnek a központi írásbeli vizsgát szervező intézmények között - írja az Oktatási Hivatal.

Fontos, hogy a tanulmányi területek szövegei kizárólag a középfokú iskolai képzések legfontosabb – jellemzően a felvételi eljárásra vonatkozó – információit tartalmazzák. A tanulmányi területek listáját itt, a központi írásbeli vizsgát megszervező intézmények listáját az írásbeli vizsgahelyszín kereső felületéről érhetitek el. A jelentkezési lapott pedig itt találjátok.

Fontos, hogy a jelentkezési határidő is közeleg, hiszen 2018. december 7-ig lehet jelentkezni.

Középiskolai felvételi: milyen szempontok alapján rangsorolják a jelentkezőket?

Mi alapján döntenek a középiskolák a diákok felvételi kérelméről? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Minden középiskolában azonosak a felvételi szabályok? Csak azok kerülhetnek be, akik megírják a felvételi tesztet? A középfokú iskolák a jelentkezőket háromféle szempontrendszer alapján rangsorolhatják: vagy kizárólag az általános iskolai tanulmányi eredményeket veszik figyelembe, vagy az általános iskolai jegyeket és a központi írásbeli felvételin szerzett pontszámot, vagy a jegyeket, az írásbeli és a szóbeli felvételi eredményét.

Hirdetés