Még mindig több ezren veszítik el a családi pótlékot Közoktatás
Eduline

Még mindig több ezren veszítik el a családi pótlékot

Sokkal kevesebb az igazolatlan hiányzás, mint néhány éve, de így is több ezer családtól veszik el az iskoláztatási támogatást az iskolakerülés miatt - írja a hvg.hu.

Hány családtól vették el a családi pótlékot – kérdezte meg a kormányt az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó. A hvg.hu azt írja, Rétvári Bence válaszából kiderült: az előző tanévben 3217 iskolás volt, aki legalább 50 órát hiányzott igazolatlanul.

Ez az a hiányzásszám, ami felett megvonják a családtól az iskoláztatási támogatást. (Ez a fajta támogatás a családi pótlék egyik eleme, a másik az óvodások után járó nevelési ellátás.)

A túl sok igazolatlan hiányzást összegyűjtők száma így is látványosan csökken. Az államtitkár a 2009/10-es tanévvel példálózott, amikor 13 ezer esetben volt legalább 50 óra igazolatlan hiányzás. Amióta 2012 szeptemberében bevezették az új támogatási rendszert, 500 családból egynél kellett ezzel a szigorral élni.

Jár családi pótlék és adókedvezmény az egyetemisták után?

A családi pótlékról és a családi adókedvezményről is lemondhatnak a szülők, ha gyermekük egyetemen tanul tovább. Ha van testvére is, aki után jár a családi pótlék, akkor figyelembe lehet venni az egyetemistát is az adókedvezmény és a családi pótlék kiszámításakor.

Hirdetés