Meghalt egy makói tanár, tantermen kívüli oktatást rendeltek el az iskolában Közoktatás
Eduline

Meghalt egy makói tanár, tantermen kívüli oktatást rendeltek el az iskolában

A makói Kálvin Téri Református Általános Iskola egyik tanára még a hétvége folyamán hunyt el, azt nem tudni, hogy a halálának volt-e köze a koronavírushoz. Az iskolában azonban annyi a megbetegedés, hogy hétfőtől online oktatásra álltak át.

Hétfőtől november 8-ig tantermen kívüli oktatást rendelt el az Operatív Törzs egy makói iskolában, miután rengetegen megfertőződtek koronavírussal. A Népszava úgy tudja, az intézmény egyik tanára a hétvégén elhunyt, ám hivatalosan sem az iskola, sem pedig a fenntartó nem erősítette meg, hogy a halálának köze lenne a koronavírushoz.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola egyik tanára is elhunyt, ő igazoltan koronavírusos volt. Illetve egy Borsod megyei szakképzési intézmény igazgatója is kórházba került a fertőzés miatt, ő mesterséges lélegeztetésre szorul. Az Ercsi Eötvös József Általános Iskolában is elhunyt váratlanul egy tanár, a betegek száma is egyre magasabb, ezért a tankerület egyeztetésével szünetet rendeltek el.

A magas fertőzésszám miatt online oktatásra tért át keddtől a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium is. A hétvégén ebben az iskolában is áldozatot követelt a koronavírus: meghalt egy tanárnő, aki október 18-tól a pozitív tesztje miatt nem látogatta az intézményt, majd az otthoni karantén után később kórházba került, de az egészségügyi problémái miatt nem tudta legyőzni a betegséget.

Volt, ahol azonban nem vártak a hivatalos engedélyre. A III. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban többszöri bejelentés után, vasárnap estig sem kaptak engedélyt arra, hogy a megbetegedések miatt digitális oktatásra álhassanak át, ennek ellenére hétfőtől nem tértek vissza sem a diákok, sem a tanárok az intézménybe.

"Ez már csak gyermekmegőrzés, nem több"

Jocó bácsi most sem ment el szó nélkül amellett, ami jelenleg az iskolákban történik. Szerinte már csak a remény maradt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés