Középiskolai felvételi: mi az a KIFIR és mire jó? Közoktatás
Eduline

Középiskolai felvételi: mi az a KIFIR és mire jó?

Elindult a középiskolai felvételi szezon, ami kapcsán fontos ismerni a KIFIR rendszert. Mutatjuk, hogy pontosan mit is jelent és kiknek kell használni.

Újra itt van a középiskolai felvételi időszaka, már elérhetőek a felvételi tájékoztatók az iskolák oldalán.

Mi az a KIFIR?

Az Oktatási Hivatal egy egységes beléptető felületet alakított ki KIFIR Középfokú felvételi információs rendszer néven. Az egységes felület célja, hogy szülők, jelentkezők, és a KIFIR programrendszer moduljainak intézményi felhasználói egy helyen értesülhessenek a felvételi eljárással kapcsolatos hírekről teendőkről és határidőkről.

A hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba jelentkező diákok a felvételi ügyeket önállóan, szülőkkel– az általános iskola közreműködése nélkül – is intézhetik. A jelentkezéshez a szülőknek a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program felületét kell használnia, így azoknak, akik egyénileg jelentkeznek, nem árt ismerniük ezt a rendszert is.

Ezen a linken találjátok a KIFIR tanulmányi terület és felvételi tájékoztató keresőjét.

Fontos kérdés a felvételizőknek: hogyan érdemes középiskolát választani?

A középiskola kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen sok időre szól és egyáltalán nem mindegy, hogy hol és hogyan töltitek ezeket az éveket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Bezártság, aggodalom, egyedüllét: mivel küzdenek járvány idején a diákok? Közoktatás Tóth Alexandra

Bezártság, aggodalom, egyedüllét: mivel küzdenek járvány idején a diákok?

Aggodalom a családért és a barátokért, bezártság, elszigeteltség – többek között ilyen érzésekkel fordulnak diákok az Eduline által megkérdezett szakpszichológushoz. A kisebb-nagyobb megszakításokkal lassan egy éve otthon tanuló középiskolások és egyetemisták egy részénél a koronavírus-járvány által kiváltott stressz hangulatingadozást, szorongást, fásultságot, kimerültséget, alvási problémákat is okozhat.