Mikor tartják a 2020-as középiskolai beiratkozásokat? Közoktatás
Eduline

Mikor tartják a 2020-as középiskolai beiratkozásokat?

Jövő héten ismét fontos dolga lesz a leendő középiskolásoknak. Mutatjuk a részleteket.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint 2020. június 22-24 között lesz a beiratkozás a középiskolákba, valamint a Köznevelési és a Szakképzési Hídprogramba az iskola igazgatója által meghatározott időben.

Mi lesz azokkal, akiknek nem sikerült a felvételi?

Amennyiben az általános felvételi eljárás időszakában nem kerültetek be egy középiskolába sem, vagy felvételt nyertetek, de bármilyen okból megváltoztatjátok döntéseteket akkor – a 2020. május 11. és augusztus 31. között megtartható rendkívüli felvételi eljárás során – egyénileg, közvetlenül az általatok választott iskolában tudtok jelentkezni, és egyeztetni arról, hogy szeptemberben már ott kezdhessétek a tanévet. Erre akkor van lehetőségetek, ha az adott suliban az általános felvételi eljárás után maradtak betöltetlen férőhelyek.

A rendkívüli felvételi eljárás már nem része a középfokú intézmények felvételi információs rendszerének (KIFIR), de az Oktatási Hivatal az alábbiakban segítséget nyújt a kereséshez az általános iskolák, a szülők és a tanulók számára - írja a hivatal. A rendkívüli felvételi eljárásban résztvevő iskolák és a meghirdetett férőhelyek listáját itt nézhetitek meg.

Beindul a diákmunkaszezon - egyre többen jelentkeznek az iskolaszövetkezeteknél

Megugrott a diákmunkára jelentkezők száma az érettségik után - írja a Magyar Hírlap a témában.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul

Visszaesett a Magyarországon tanuló Erasmus-ösztöndíjasok száma a koronavírus-járvány miatt, ezt pedig a főként külföldi hallgatókra specializálódott hostelek, magánkollégiumok üzemeltetői is a saját bőrükön érzik. Van, ahol már szállást, reggelit és ingyen wifit tartalmazó „karanténcsomagot” is kínálnak a külföldről érkező egyetemistáknak.