Az egyházi iskolák is csatlakoztak az új NAT elleni tiltakozáshoz Közoktatás
Eduline

Az egyházi iskolák is csatlakoztak az új NAT elleni tiltakozáshoz

Az egyházi iskolák is tiltakoznak az új NAT ellen.

Több száz egyházi iskolai tanár névvel felvállalva tiltakozik a jövőre bevezetendő új Nemzeti alaptanterv ellen. Az állásfoglalást, és a névlistát a fővárosi Piarista Gimnázium honlapján lehet elolvasni, amelyet az Index szúrt ki.

A közlemény szerint a szakmai - egész tanártársadalommal létrejövő - konszenzus megteremtése az oktatáspolitika súlyos adóssága a rendszerváltás óta. Továbbá úgy vélik, sürgősen meg kellene teremteni azt a fórumot, ahol a tanterv szakmai vita tárgyát képezheti, nem pedig politikai érdekek eszközeként szolgál.

A magyar oktatás egészének várt megújulását – néhány részterület kivételével – az új Nemzeti alaptanterv és a kerettantervek nem segítik, hanem akadályozzák - írják, hozzátéve: a bár korszerűen megfogalmazott célját szerintük ellehetetleníti az alaptantervben és a kerettantervekben előírt hatalmas tananyagmennyiség. Legkirívóbb példaként a magyar irodalmat említik, ahol csökkentett óraszámban kellene az eddiginél is több anyagot megtanítani.

Szerintük addig, amíg a tanárok nem rendelkeznek megfelelő szükséges idővel, energiával, akaraterővel és nem utolsó sorban támogatással, addig minden változás lehetetlen az oktatásban. A kollégák jó része fáradt, reményvesztett, napi szinten kudarcokkal küzd - teszik hozzá.

Válasz a miniszternek: "nem 7, hanem 37 középiskola - összesen 41 iskola tiltakozik"

A Civil Közoktatási Platform pontonként cáfolja a Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterének tegnapi nyilatkozatát.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés