Mikor készül el a középiskolai felvételi jegyzék? Közoktatás
Eduline

Mikor készül el a középiskolai felvételi jegyzék?

Mi az az ideiglenes és egyeztetett felvételi jegyzék? Mikor derül ki, ki melyik középfokú iskolába jutott be a felvételin?

Március második felében lehetett módosítani a tanulói adatlapokon, az Oktatási Hivatal (OH) ezek alapján kiegészíti a jelentkezők listáját – ha a jelentkező teljesítette a felvételi követelményeket, a neve mellé a felvételi rangsorban elfoglalt helyének megfelelő sorszámot kell beírni - olvasható az OH oldalán.

Az igazgató az ideiglenes felvételi rangsorban tanulmányi területenként – feltünteti a felvehető tanulók létszámát is. Ezt az ideiglenes felvételi rangsort 2019. április 12-éig kell elkészíteniük az igazgatóknak – ez alapján állapítja meg az Oktatási Hivatal, melyik diákot melyik iskolába és melyik tanulmányi területre vették fel, ez az egyeztetett felvételi jegyzék.

A középfokú iskolák április 23-ig kapják meg az Oktatási Hivataltól az egyeztetett felvételi jegyzéket, ez alapján értesítik a diákokat a felvételről vagy az elutasítástól. Az OH külön felhívja a figyelmet arra, hogy ha valaki április 23-a előtt kapna értesítést a felvételéről, az érvénytelen.

A diákok április 30-ig minden – a jelentkezési lapon megjelölt – középfokú iskolától értesítést kapnak a felvételi döntésről.

Fontos, hogy a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokba jelentkezők általános iskolája csak akkor kap értesítést, ha a diákot felvették a kiválasztott képzésre.

A 2019-es középiskolai felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés