Védőgyűrűt vontak hallgatók imádkozó muszlim társaik köré Felsőoktatás
Eduline

Védőgyűrűt vontak hallgatók imádkozó muszlim társaik köré

Egy nőt fenyegettek meg, hogy felgyújtják az általa viselt hidzsábot, ezért békés tiltakozást szerveztek a gyűlölet ellen.

A Michigan University központi terére sereglett több száz hallgató hétfőn, hogy támogatásukról és védelmükről biztosítsák azokat a muszlim társaikat, akik a téren folytatták le napi utolsó imádságukat. A férfiak azért választották ezt színhelyül, hogy így tiltakozzanak az agresszió ellen, ami egy muszlim vallású hallgató nőt ért néhány napja - írja a Michigan Daily.

A nőt az utcán kezdte zaklatni egy férfi azzal, hogy vegye le a fején hordott hidzsábot, ellenkező esetben rágyújtja a ruháját. A megmozdulást a muszlim hallgatókat tömörítő Muslim Students' Association (MSA) szervezte, de nem számítottak ilyen támogatásra. A nem muszlim hallgatók jelentős része csatlakozott az akcióhoz, akik egyfajta védőgyűrűt vontak az imádkozók köré.

Kiemelendő, hogy az egyetemi keresztény és zsidó közösség is csatlakozott a megmozduláshoz.

Az Egyesült Államokban az elnökválasztási kampány miatt feltüzelt indulatok következtében több támadás is érte a vallási és etnikai kisebbségeket.

Az iskolabuszon ütlegelték a diákot, mert muszlim

A család nem akar visszatérni az Egyesült Államokba. Egy hétéves fiút vertek meg diáktársai Észak-Karolinában, az apukája szerint azért, mert muszlim. Abdul Azizt az iskolabuszon támadták meg öten, két lány és három fiú. A hazafelé tartó buszon először valamit meg akartak etetni a fiúval, ami feltehetően nem felel meg a vallási előírásoknak, majd ököllel ütni kezdték az arcát és a mellkasát.

Hirdetés