Kósa Lajos szerint marad Budapesten a CEU, a Bécsbe költözése csak blöff Felsőoktatás
Eduline

Kósa Lajos szerint marad Budapesten a CEU, a Bécsbe költözése csak blöff

Kósa Lajos szerint a Közép-Európai-Egyetem Budapesten fog maradni.

A Népszava Kósa Lajossal készített interjújában a Közép-európai Egyetem ügye is szóba került. A héten jár le ugyanis a határidő, amit a CEU adott a kormánynak, hogy megállapodjanak az egyetem jövőjéről Magyarországon. Ha nem változik semmi, Bécsbe költöznek.

A Közép-Európai-Egyetem Budapesten fog maradni. Nem végez graduális, csak posztgraduális képzést, itt van Budapest belvárosában, nem tennék nagy összeget arra, hogy elmegy.

Kósa Lajos szerint az egyetem esetleges Bécsbe költözése csak blöff. "Én Torontóba költözök attól, hogy vettem egy torontói képeslapot és hazaküldöm? Nem fognak elköltözni. Nem is akarnak elköltözni, mert jól látják: Budapest jobb hely, mint Bécs" - tette hozzá a politikus.

Megvan, hol folytatja a CEU az oktatást, ha Bécsbe költözik az egyetem

Egy kórház műemléki épületegyüttese lesz a CEU bécsi campusa. A kormánynak még egy hete van dönteni, ha továbbra sem ír alá, az egyetem költözik. Egy felújított kórházba költözik a CEU Bécsben - írja a hvg.hu. Rég eldőlt, hogy az Otto Wagner-kórházba költözik az egyetem, amely még egy hétig vár, hogy a kormány írásba adja, megfelel a CEU-törvénynek az egyetem működése.

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.