Online előadásokkal, maszkviseléssel és különleges szabályokkal indul a félév Felsőoktatás
Eduline

Online előadásokkal, maszkviseléssel és különleges szabályokkal indul a félév

Nem lesznek hagyományos, nagy előadások és kötelező lesz a maszkviselés - a Corvinus Egyetem is döntött a következő félév menetéről.

A tervezett intézkedések hivatalosan 2020. augusztus 7-ig jelennek majd meg, azonban az intézkedés lényegi tartalmi elemei várhatóan a következők lesznek - írja az egyetem honlapján.

A 40 főnél nagyobb előadások online (valós időben vagy nem valós időben) lesznek megtartva, míg az ennél kisebb létszámú kurzusok esetében személyes oktatásra kell majd törekedni. A 40 fő alatti kurzusok, jellemzően szemináriumok esetében a személyes jelenlét mellett a cél, hogy egy időben, zárt térben jelenlévő hallgatói létszámot optimalizálni lehessen. Ezen oktatási formák megválasztása, az intézetvezetők feladata és hatásköre - teszik hozzá. Kiemelik: tekintettel arra, hogy a külföldi hallgatók beutazási és elhelyezési nehézségekbe ütközhetnek, számukra biztosítani szükséges az online oktatás lehetőségét.

A kollégiumokban külföldi hallgatókat (ideértve az IOK előkészítő képzésében résztvevő hallgatóit, a Study Abroad programok hallgatóit, valamint a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram hallgatóit is) nem tud az egyetem elszállásolni, mivel a szálláshelyek nem alkalmasak egészségügyi elkülönítésre, karantén kialakítására, azaz a külföldi hallgató magyarországi tartózkodása a hallgatók saját felelőssége lesz – írják.

A maszk viselése (a száj és az orr eltakarása) az egyetem közösségi tereiben és tantermeiben, valamint a tanulmányi, hallgatói ügyek intézése során – abban az esetben, ha a védőtávolság megtartása nem biztosítható vagy egyéb védőeszköz alkalmazására nincs lehetőség – kötelező lesz mind a hallgatók, mind az oktatók számára.

"U Can't Touch this" - ilyen, amikor az iskolaigazgató dalban üzen a diákoknak

Zseniális videó pörög a neten: a koronavírus és a távoktatás után így kell visszatérni az iskolába - legalábbis egy amerikai iskola igazgatója szerint.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés