Nem tudnak eljutni az egyetemre az orvostanhallgatók, mégsem engedik nekik az online vizsgázást Felsőoktatás
Eduline

Nem tudnak eljutni az egyetemre az orvostanhallgatók, mégsem engedik nekik az online vizsgázást

Budapesten kellene teljesíteniük a gyakorlati vizsgákat a Semmelweis Egyetem külföldi orvostanhallgatóinak is, pedig a járvány miatt vissza sem tudnak utazni. Petíciót indítottak a hallgatók.

Internetes petíciót indítottak a Semmelweis Egyetem külföldi orvostanhallgatói, hogy a járványügyi helyzet javulásáig továbbra engedélyezzék számukra az internetes vizsgákat. A felhívást már több mint 1200-an írták alá - írta meg a hvg.hu.

A diákok azt mondták: a veszélyhelyzet március 11-i kihirdetése után a Semmelweis Egyetem mind a külföldi, mind a vidéki hallgatóit arra buzdította, hogy utazzanak haza. Most viszont a vizsgák miatt annak ellenére vissza kell jönniük Budapestre, hogy nincsenek elérhető repülőjáratok és saját országuk sem ajánlja a külföldre utazást. Állításuk szerint a rektor csak abban az esetben engedélyezi az online vizsgázást, ha Magyarországon vannak hatósági házi karanténban, külföldi tartózkodás esetén nem - írják.

Az internetes petícióban a külföldi diákok arra kérték az egyetem vezetőségét: amíg nem tudnak visszajönni Budapestre, tegyék lehetővé, hogy a vizsgaidőszak végéig továbbra is interneten vizsgázhassanak.

Arra is fehívták a figyelmet, hogy mivel a kollégiumok a kormányrendelet szerint zárva maradnak, a hagyományos vizsgázás a vidéken élő diákok számára is nagyon nehéz. De túlzónak és diszkriminatívnak találják azt is, hogy ha valakinek a vizsga közben nem jó az internetkapcsolata, 15 ezer forintos büntetést kell fizetnie.

Ez a vizsgaidőszak más, mint a többi: időpontok és halasztás

Meddig tart a vizsgaidőszak a tavaszi félévben? Megnéztük, az említett csúszások pontosan mekkora halasztást jelenthetnek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés