Ennyit kell fizetni a legjobb amerikai egyetemeken - itt a lista Felsőoktatás
Eduline

Ennyit kell fizetni a legjobb amerikai egyetemeken - itt a lista

Ennyit kell fizetni a legjobb amerikai egyetemeken. Új listát állított össze a Wall Street Journal és Times Higher Education

A Wall Street Journal és Times Higher Education friss egyetemi rangsorában több mint 800 egyetem rangsorolása, 15 egyedi teljesítménymutatóval és több mint 170 000 jelenlegi főiskolai hallgató válaszán alapul véve, állította össze legújabb felsőoktatási listáját. Amiből kiderül, mennyi Amerika legjobb egyetemein a tandíj, a kollégium vagy szobák ára és a tíz éven belül elérhető átlagfizetés.

Ennyit kell fizetni a legnépszerűbb amerikai egyetemekért

A legdrágább a Vassar College (55.210 dolláros tandíjjal, ami kb. 16 millió forintnak felel meg), a Chicagoi Egyetem (54.825 dolláros tandíjjal, ami ugyancsak 16 millió körül van) és a Trinity College (szintén 54.770 dolláros tandíjjal).

Azonban a tíz éven utáni fizetésben a Albany College of Pharmacy and Health Sciences diájai az elsők. A második helyen a MCPHS University, a harmadik pedig a Massachusetts Institute of Technology diákjai állnak a diplomaszerzés fizetés terén.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
Friss középiskolai rangsor: ezek a legjobb alapítványi gimnáziumok Közoktatás Eduline

Friss középiskolai rangsor: ezek a legjobb alapítványi gimnáziumok

A HVG középiskolai rangsorában a legjobb alapítványi iskola az idén is a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola lett, a top ötbe egy egri és egy paksi intézmény is bekerült. Újságárusoknál a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról.