Önköltséges képzésre vettek fel? Így szerezhettek mégis állami ösztöndíjas helyet Felsőoktatás
Eduline

Önköltséges képzésre vettek fel? Így szerezhettek mégis állami ösztöndíjas helyet

Ha jól teljesítetek, akár már az első év végén átsorolhatnak titeket állami ösztöndíjas képzésre. Mutatjuk a részleteket.

Az, hogy önköltséges képzésre nyertetek felvételt, nem jelent végleges finanszírozási formát. Ha jól tanultok, már két lezárt félév után átkerülhettek állami ösztöndíjas képzésre. Ugyanis ha egy ösztöndíjas hely megüresedik egy szakon - mert valaki abbahagyja a képzést, vagy nem felel meg az ösztöndíjas követelményeknek -, a legjobb teljesítményt elérő, önköltséges hallgatót átsorolják, vagyis neki onnantól kezdve nem kell fizetnie a képzésért.

Ha úgy érzitek, hogy van esélyetek, egy úgynevezett átsorolási kérelmet kell leadnotok az egyetemen, főiskolán. Ennek a határideje általában július eleje, az átsorolásról szóló döntést pedig július 31-ig hozzák meg.

Így igényelhettek diákigazolványt, ha még nem tettétek: feladatok lépésről lépésre

Most kezdtétek az egyetemet, de még nem igényeltetek diákigazolványt? Már csak október 31-ig használhatjátok fel a középiskolás diákigazolványotokat, ezért jobb, ha minél hamarabb megigénylitek az újat. Mutatjuk, hogy mit kell tennetek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
Kéthetes külföldi nyelvtanfolyamok: drága osztálykirándulás rengeteg kérdéssel? Nyelvtanulás Csik Veronika

Kéthetes külföldi nyelvtanfolyamok: drága osztálykirándulás rengeteg kérdéssel?

Hamarosan megnyílik az online jelentkezési felület a nyári kéthetes angoltanfolyamokhoz. A káosz egyre nagyobb, a megválaszoltalan kérdések száma pedig nem lett kevesebb. Rozgonyi Zoltánnal, a Nyelvtudásért - Országos Nyelvoktatási és Nyelvvizsgáztatási Szakmai Egyesület elnökével beszélgettünk arról, mi vár diákokra, tanárokra és a nyelviskolákra.