Áprilisban tárgyalnak a CEU és a bajor egyetem az együttműködéséről Felsőoktatás
Eduline

Áprilisban tárgyalnak a CEU és a bajor egyetem az együttműködéséről

Áprilisban tárgyalják a CEU és a Müncheni Műszaki Egyetem együttműködésének részleteit,

Orbán Viktor is levelet írt a bajor miniszterelnöknek, hogy nem fogja akadályozni a CEU és a bajor Müncheni Műszaki Egyetem együttműködését. A hvg.hu megtudta a bajor egyetemtől, hogy a CEU rektora és döntéshozó szerve április 11-én találkozik a bajor egyetem rektorával és döntéshozó szervével az együttműködés mikéntjéről tárgyaljon.

A két egyetem olyan nemzetközi tanulmányi programokat tervez amelyek végén magyar, német és amerikai diplomát lehet szerezni. Ennek érdekében három tanszéket hoznának létre Budapesten a CEU-n, kettőjükön kívül szorosan együttműködve egy meg nem nevezett, de topkategóriás amerikai egyetemmel. Két tanszéket a bajor kormány, egyet a BMW támogatna - erről a hvg.hu írt részletesen a múlt héten.

CEU: garanciát várnak a kormánytól, hogy szabad intézményként Budapesten maradhatnak

Jogi garanciákat várnak a kormánytól, hogy a CEU amerikai és európai diplomákat kiadó szabad intézményként Budapesten maradhat. A bécsi campust mindenképpen megnyitják - közölte az egyetem a Népszavával.

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.