Jogosítványszerzés előtt álltok? Erre kell számítanotok a járványhelyzetben Felnőttképzés
Eduline

Jogosítványszerzés előtt álltok? Erre kell számítanotok a járványhelyzetben

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében kialakult korlátozások a jogosítványszerzés előtt állókat is elérték. Csütörtöktől az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont felfüggeszti a közlekedési vizsgákat, az alkalmassági vizsgálatokat és az utánképzéseket is.

A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet rendelkezései a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi területet egyaránt érinti, és ez kiterjed a pályaalkalmassági vizsgálatok elvégzésére is.

A kavk.hu-n közzétett közleményből kiderül, hogy a befizetett vizsgadíjak nem vesznek el, és az érintett tanulók a vészhelyzet elhárítása után díjmentesen vehetnek majd részt a most lemondott vizsgákon, vizsgálatokon és utánképzéseken.

A vizsgaközpont arra is felkészült, hogy a járvány után felhalmozódnak majd a vizsgázók, ezért már most tervezik, hogy hivatali időn túl és hétvégén is biztosítanak majd időpontokat számukra, a minél gyorsabb és zökkenőmentesebb helyreállás érdekében.

A közleményben arra is kitértek, hogy az ügyfélszolgálat irodáiban átmenetileg szünetel a személyes ügyintézés, de telefonon, e-mailben vagy postán bárki elérheti őket. Honlapjukon pedig folyamatosan tájékoztatják a jogosítványszerzés előtt állókat.

Digitális oktatás kezdődik a szakképzésben is

A mai naptól a szakképzések is átállnak a digitális oktatásra, online próbálják meg átadni a tananyagot.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés