OKJ-s képzésen tanultok? Ezekben az esetekben kaphattok diákigazolványt Felnőttképzés
Eduline

OKJ-s képzésen tanultok? Ezekben az esetekben kaphattok diákigazolványt

Szakmát szereznétek, vagy már el is kezdtetek egy OKJ-s képzést? Mutatjuk, kik kaphatnak diákigazolványt és milyen kedvezményeket vehetnek igénybe vele.

OKJ-s szakmát iskolai rendszerű vagy iskolarendszeren kívüli, vagyis tanfolyami formában szerezhettek. Előbbiek februárban, utóbbiak egész évben indulnak: itt olvashatjátok a részleteket.

Iskolai rendszerű képzésben az első két szakképesítés megszerzése ingyenes. Diákigazolványt akkor kaphattok, ha ilyen formában tanultok, ugyanakkor nemcsak a nappali, hanem az esti és levelező tagozatos diákoknak is jár.

A kedvezmények terén a nappalis és az estis diák között nincs különbség: a MÁV, a Volán és a BKK járataira féláron vehettek menetjegyet, a lakó- vagy tartózkodási hely, illetve az iskola között pedig 90 százalékos kedvezményű bérlettel utazhattok. Budapesten utazhattok a közoktatásban tanulóknak szóló havi, negyedéves, szemeszterre szóló és éves bérletekkel is.

Levelező tagozatosként tanulóbérletet nem vehettek - se budapestit, se környékit -, de félárú jeggyel utazhattok a lakóhelyetek és az iskola között.

Akkor is szerezhettek OKJ-s képzést teljesen ingyen, ha már van diplomátok? Itt a válasz

Akkor is ingyen szerezhettek szakképesítést, ha már elvégeztek egy egyetemi vagy főiskolai szakot? Számít-e, hány államilag finanszírozott félévet használtatok el az alap- és a mesterdiploma megszerzéséhez? Olvasói kérdésre válaszoltunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
Keresztféléves felvételi: kik kapnak hiánypótlási felszólítást? Érettségi-felvételi Eduline

Keresztféléves felvételi: kik kapnak hiánypótlási felszólítást?

A hitelesítési határidőt követően megkezdődött az adatok és a csatolt dokumentumok feldolgozása. Amennyiben ennek során megállapítják, hogy a felvételi jelentkezési kérelmet hiányosan nyújtottátok be, legkésőbb 2021. január 3-ig felszólítást kaptok a hiányok pótlására. Fontos azonban, hogy nem minden esetben érkezik felszólítás.