Ennyiből szerezhettek jogosítványt: az összes költség egy helyen Felnőttképzés
Eduline

Ennyiből szerezhettek jogosítványt: az összes költség egy helyen

Milyen kiadásokkal kell számolnotok, ha B kategóriás jogosítványt szeretnétek? Itt a teljes lista.

A jogosítvány megszerzéséhez az első lépés a KRESZ-tanfolyam elvégzése: ezért hagyományos tantermi, valamint e-learning verzióban 15-35 ezer forintot kell fizetnetek. A KRESZ-vizsga 4500-4600 forintba kerül. Mivel 25 ezer forintot a tanfolyam és a vizsga árából visszaigényelhettek, ez a rész akár nullára is kijöhet. A feltételekről itt olvashattok.

Az elsősegély-tanfolyam ára 5 és 12 ezer forint körül mozog, a vizsga pedig 6-10 ezer forintban kerül. Az orvosi alkalmassági vizsgálat szintén plusz költség – nagyjából 7000 forintot kérnek el érte.

A gyakorlati tanfolyam során összesen legalább 30 órát - vagyis 580 kilométert - kell vezetnetek, egy óráért 3500-5000 forintot kell fizetnetek. Ha kora reggel, késő délután vagy hétvégén szeretnétek gyakorolni, akkor még drágább óradíjakkal kell számolnotok. A forgalmi vizsga ára egységesen 11 ezer forint.

Tehát a jogosítvány megszerzésére legalább 153 500 forintot kell költenetek, és ebben az esetben körülbelül 20 ezer forintot igényelhettek vissza.

Jogosítványt szereznétek? Ezekkel az ingyenes appokkal készülhettek a KRESZ-vizsgára

Hányszorosára nő a fékút kétszeres sebességről fékezve? Melyik autó haladhat át először a kereszteződésen? Hasznos appokat mutatunk, ha KRESZ-vizsgára készültök, vagy csak felfrissítenétek a tudásotokat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés