Bukhatjátok az egyetemet, ha ezekre a vizsgákra nem mentek el Érettségi-felvételi
Eduline

Bukhatjátok az egyetemet, ha ezekre a vizsgákra nem mentek el

Jelentkeztetek a pótfelvételire, és olyan szakot jelöltetek meg, amely alkalmassági, gyakorlati vagy felvételi vizsgát ír elő? Vigyázzatok: nem küldenek külön behívó levelet.

Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek - hívja fel a figyelmet a Felvi.

A ponthatárokat előreláthatólag 2018. augusztus 24-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre.

A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

A 2018-as pótfelvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Bukhatjátok az állami támogatást, ha ezt a fontos feladatot elfelejtitek

Hamarosan kezdődik a beiratkozás az egyetemeken és főiskolákon - miért fontos, hogy erről a feladatról ne feledkezzetek meg? A hallgatói jogviszony a beiratkozáskor jön létre - ennek az időpontjáról a felsőoktatási intézmények tájékoztatják az elsőéveseket.

Hirdetés