Felvételi 2020: kaphatnak pluszpontokat a tartós vagy krónikus beteg jelentkezők? Érettségi-felvételi
Eduline

Felvételi 2020: kaphatnak pluszpontokat a tartós vagy krónikus beteg jelentkezők?

Tartós betegség, például cukorbetegség vagy ételallergia miatt is lehet többletpontot kapni az egyetemi felvételin? Fontos kérdésre válaszolunk.

Arról már korábban is sokszor írtunk, kik és milyen jogcímen kaphatnak felvételi többletpontot. Ha kíváncsiak vagytok a listára, akkor itt megnézhtetitek.

Arról is volt már szó, hogy esélyegyenlőség jogcímen 40 pontot lehet kapni a 2020-as felvételin is. Ha hátrányos helyzetűek, fogyatékossággal élők  vagytok, vagy egyedül neveltek gyereket, ezek egyikét pedig papírral igazoljátok is, megkaphatjátok a maximális többletpontot. De a tartós vagy krónikus betegség beletartozik ebbe a kategóriába?

Ha a jelentkező nem fogyatékosságot, hanem tartós vagy krónikus betegséget (pl. cukorbetegség, szénanátha, ételallergia, lisztérzékenység, epilepszia stb.) igazol, nem kaphat többletpontot esélyegyenlőség jogcímen, ugyanis ezek nem tartoznak bele az említett kategóriába - írja a felvételi tájékoztató.

A 2020-as felvételiről itt olvashatjátok cikkeinket.

Kik kaphatnak akár 40 többletpontot a felvételin? Itt a válasz

Már nincs sok hátra a jelentkezési határidőig. Kik kaphatnak többletpontot esélyegyenlőség címén a gyermekgondozásért? Itt a válasz.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés