Fontos kérdés: meddig lehet jelentkezni a 2020-as érettségire? Itt a válasz Érettségi-felvételi
Eduline

Fontos kérdés: meddig lehet jelentkezni a 2020-as érettségire? Itt a válasz

Hamarosan kezdődik a 2020-as érettségi időszak. De meddig kell jelentkezni a vizsgákra? Itt vannak a vizsgaidőszakok és jelentkezési határidők.

Érettségi vizsgát alapvetően két vizsgaidőszakban, a május-júniusi és az október-novemberi vizsgaidőszakban lehet tenni. Az érettségi vizsgára az e célra szolgáló jelentkezési lappal kell, amelyet az érettségi jelentkezést fogadó intézménybe kell benyújtani. Fontos, hogy előrehozott vizsgára csak a május-júniusi vizsgaidőszakban lehet jelentkezni.

A jelentkezési határidő a május-júniusi vizsgaidőszak esetén február 15-e, az október-novemberi vizsgaidőszak esetén szeptember 5-e. (Ha a meghatározott időpontok munkaszüneti napra esnek, a jelentkezési határidő az ezt követő első munkanapon jár le.) MIvel jövőre 15-e szombat, így a 2020-as érettségire valószínűleg február 17-ig jelentkezhettek majd.

A jelentkezési határidő elmulasztása esetén a vizsgát szervező intézménybe igazolási kérelmet lehet benyújtani a jelentkezési határidő utolsó napjától számított nyolc napon belül, de fontos, hogy az igazolási kérelem benyújtásának határideje jogvesztő. A kérelemről pedig a vizsgát szervező intézmény dönt.

Nagyon fontos, hogy az érettségi vizsgára és a felsőoktatási felvételi eljárásba külön-külön kell jelentkezni, a két jelentkezés nem „váltja ki" vagy „helyettesíti" egymást - hívja fel a figyelmet az Oktatási Hivatal.

A 2020-as érettségi legfontosabb dátumait itt találjátok, az eddig nyilvánosságra hozott emelt szintű tételeket pedig itt nézhetitek meg. Ha pedig az előrehozott érettségiről szeretnétek mindent megtudni, akkor kattintsatok ide.

Itt a friss lista: ezekből a tantárgyakból kell 2020-ban emelt szintű érettségit tenni

Nyilvánosságra hozta a 2020-as szakok és érettségi vizsgatárgyak, többletpontok listáját az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Itt a teljes lista, a szabályok és kivételek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés