Ilyenek lesznek az idei pótfelvételi ponthatárai: a legfontosabb szabályok egy helyen Érettségi-felvételi
Eduline

Ilyenek lesznek az idei pótfelvételi ponthatárai: a legfontosabb szabályok egy helyen

Ilyen ponthatárokra számíthattok, ha a pótfelvételi eljárásban jelentkeztek egyetemre vagy főiskolára. Összeszedtük a legfontosabb szabályokat.

Milyen ponthatárokra számíthattok? A Felvi felhívja a figyelmet, pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak:

- a július 24-én meghatározott ponthatárnál, amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették, ha ilyen szakra jelentkeztetek, akkor itt megnézhetitek az általános eljárásban kihirdetett ponthatárokat;

- illetve nem lehetnek alacsonyabbak a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50), amennyiben a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.

Ilyen lesz az első félév az egyetemeken: a legfontosabb dátumok egy helyen

Mikor kezdődik az őszi félév? Hogyan alakulnak a tanítási szünetek és a vizsgaidőszakok? Mutatjuk, hogy mi vár az egyetemistákra az első félévben. Cikkünk első részében hét egyetem fontos dátumait néztük meg.

Milyenek voltak a ponthatárok az adott képzéseken? Ha kíváncsiak vagytok a ponthatárokra, itt van az összes 2019-es felvételi ponthatár.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés