tanári_minősítés

Közoktatás Szabó Fruzsina

„A hivatásuk iránt elkötelezett tanáregyéniségek mélyen megalázónak tartják ezt a procedúrát”

„A hivatásuk iránt elkötelezett, karizmatikus tanáregyéniségek mélyen megalázónak tartják ezt a procedúrát” – mondta a pedagógusminősítés rendszeréről Marton Lívia tankönyvszerző, angoltanár, aki az Eduline-nak adott interjúban arról is beszélt, mitől éreznék jól magukat a pedagógusok az iskolákban, és miért igaz a tanári portfóliókra, hogy „a papír mindent elbír”.

Közoktatás Eduline

Nem tudták, mi vár rájuk: ebben az esetben kell fizetniük a tanároknak

Ha nem jelentkeznek újabb minősítésre, nem kell 70 ezer forintot fizetniük azoknak a nyugdíj előtt álló tanároknak, akik regisztráltak a 2015-ös eljárásra, de nem töltötték fel az ahhoz szükséges portfóliót - írta az Oktatási Hivatal az Eduline kérdésére. A félbehagyott jelentkezés következményeit április 17-én írták bele a rendeletbe.

Közoktatás Eduline

Ma még jelentkezhetnek a tanárok a minősítési eljárásra

Április 30-ig jelentkezhetnek a 2016-os minősítési eljárásra azok a tanárok, akik szeretnének pedagógus II., mesterpedagógus vagy kutatótanár fokozatot szerezni, illetve azok, akik a 2014-es rendkívüli minősítő eljáráson ideiglenesen pedagógus II. fokozatba kerültek, vagy gyakornok fokozattal rendelkeznek, és 2014-ben jött létre a munkaviszonyuk.