Milliárdokat költ tanszerekre Bécs, a szülőknek egy füzetet vagy ceruzát sem kell venniük

Összesen 4,7 millió euró értékben vásárolhatnak füzeteket, ceruzákat, vonalzókat és más tanszereket a bécsi általános...  Tovább »

"Botrány lesz, ha egy EU-tagállamban egy független intézményt arra kényszerítenek, hogy elhagyja az országot"

Várakozó állásponton vannak, meg kell várniuk, hogy mit lép a kormány – ezt mondta a CEU helyzetéről az egyetem rektora.  Tovább »

Mélyen hallgat a magyar delegáció a CEU amerikai kampuszáról

Nem akarják megosztani tapasztalataikat a nyilvánossággal a Közép-európai Egyetem (CEU) New York-i kampuszát...  Tovább »

"Júniusban úgy kell elbúcsúzni a diákoktól, hogy megmondjuk, az egyetem Budapesten működik-e tovább"

„Személyes véleményem szerint június végén úgy kell lezárni az évet, úgy kell elbúcsúzni a diákoktól, hogy megmondjuk...  Tovább »

Ha nem kap akkreditációt a CEU, a 2019-es évfolyam Bécsben kezdi a tanévet

A CEU nem költözik el Budapestről, de a 2019-ben tanulmányait megkezdő diákoknak Ausztriában kell majd beiratkozniuk...  Tovább »

"Bizonyos értelemben biztonsági lépés" - ezért alapít kampuszt Bécsben a CEU?

Bizonyos szempontból biztonsági szempontból nyitnak kampuszt Bécsben, de bíznak abban, hogy megegyeznek a magyar...  Tovább »

Megvan a döntés, tényleg kampuszt nyit a CEU Bécsben

Egyetértési nyilatkozatot írt alá Bécs városa a Közép-európai Egyetemmel (CEU) egy campus létesítéséről - írta az APA...  Tovább »

Bécsben nyit kampuszt a CEU

Bécsi kampuszt alapít a CEU - közölte az intézmény hétfőn.  Tovább »

Ausztria is bejelentkezett a CEU-ért: csak Magyarországnak nem kell az intézmény?

Ma délben szavaznak a képviselők arról a törvényjavaslatról, mely gyakorlatilag kitenné Magyarországról a CEU-t.  Tovább »

Így kaphattok havi több százezer forintos ösztöndíjat Bécsben

Február 28-ig pályázhattok a Paul Celan-ösztöndíjra, amellyel egy mű lefordításához kaphattok havi 635 ezer forint...  Tovább »

Megemelték a tanárok óraszámát, több tízezren vonulnak utcára Bécsben

Mintegy harmincezer résztvevőt várnak az osztrák közalkalmazottak szakszervezeteinek szerda délutánra meghirdetett...  Tovább »

Diákinvázió az osztrák egyetemeken

Egyre több érettségizett pályázik külföldi egyetemre, és egyre több határon túli iskola „vadászik” magyar hallgatókra.  Tovább »

Török iskolák miatt robbant ki vita Bécsben

Gettósítással vádolják Bécs polgármesterét, aki április 10-én kijelentette: lehetségesnek tartja, hogy a városban...  Tovább »

Itthon ünneplik, Bécsben tüntetnek ellene

Több ezren tüntettek a Bolognai folyamat ellen Bécsben, míg a felsőoktatási reformban részt vevő országok Budapesten a...  Tovább »

Nemzetközi Bologna-konferencia kezdődik Budapesten

A felsőoktatás képzési szerkezetét meghatározó bolognai folyamat eddigi eredményeiről és várható irányáról rendez...  Tovább »


1 / 2