bécs

Felsőoktatás Eduline

Diákinvázió az osztrák egyetemeken

Egyre több érettségizett pályázik külföldi egyetemre, és egyre több határon túli iskola „vadászik” magyar hallgatókra. A diákok „szabad EU-s vándorlása” azonban gondokat is okozhat, méghozzá nem is keveset.

Közoktatás Edupress

Török iskolák miatt robbant ki vita Bécsben

Gettósítással vádolják Bécs polgármesterét, aki április 10-én kijelentette: lehetségesnek tartja, hogy a városban török nyelvű iskolákat nyissanak - olvasható a derstandard.at oldalon. Az Osztrák Szociáldemokrata Párt kivételével valamennyi politikai párt ellenzi a lépést, szerintük ugyanis ez a törökök elkülönítéséhez és az oktatás, valamint a nyelvi hátrány megőrzéséhez vezethet.

Felsőoktatás Eduline

Nemzetközi Bologna-konferencia kezdődik Budapesten

A felsőoktatás képzési szerkezetét meghatározó bolognai folyamat eddigi eredményeiről és várható irányáról rendez Magyarország és Ausztria kétnapos közös tanácskozást mától 47 ország oktatási miniszterének részvételével.

Közoktatás Eduline

Művész leszek. Megélek-e?

Használjam ki a tehetségem és csináljam azt amit szeretek, vagy tartsam el a családom? Valószínűleg majdnem mindenkinek, aki képző- illetve iparművészeti tanulmányokat folytat, forognak-forogtak már a fejében hasonló gondolatok. Kérdés, hogy a kettő egyébként kizárja-e egymást?