Negatív lett a táboroztató tanár koronavírus-tesztje Campus life
Eduline

Negatív lett a táboroztató tanár koronavírus-tesztje

Nem kapta el a koronavírus-fertőzést az a táboroztató tanár, aki hét napon át a 18. kerületi általános iskolás gyerekekre felügyelt a sarkadi Arany János kollégiumban szervezett nyári táborban. Így a gyerekek mehetnek haza a családjukhoz, nincs szükség karanténra.

Korábban írtunk róla, hogy Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere a közösségi oldalán közölte: koronavírus-gyanúval vittek kivizsgálásra egy táboroztató tanárt, akinek a kórházban ápolt családtagjáról kiderült, hogy fertőzött. A tanár hét napon át, két, 45 fős iskolás csapattal, a 18. kerületi Piros és a Brassó iskola diákjaival került kapcsolatba.

A polgármester akkor folyamatos tájékoztatást ígért a fejleményekről. Szaniszló Sándor a tegnapi nap folyamán bejelentette, azt a tájékoztatást kapta a tisztifőorvosi szolgálattól, hogy a tanárnő tesztjének eredménye negatív lett.

A közösségi oldalán azt írta: "A szakemberek szerint annyi idő telt el, hogy a második tesztre nincs is szükség. A pedagógus fertőzésmentesnek tekinthető". Ez azt jelenti, hogy nincs szükség karanténra, a gyerekek mehetnek haza a családjukhoz.

Rácz Zsófia hosszú hónapok után végre találkozott a fiatal tanárokkal

A Pedagógusok Szakszervezetének Ifjúsági Tagozata március közepe óta szeretett volna találkozni Rácz Zsófiával, a fiatalokért felelős helyettes államtitkár azonban hónapokon keresztül lemondta az egyeztetetett időpontokat. De a tegnapi nap folyamán végre megvalósult a találkozás.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés