Diákmunka és gyakornokság tanulás mellett: rengeteg lehetőségből választhattok Pályakezdés
Eduline

Diákmunka és gyakornokság tanulás mellett: rengeteg lehetőségből választhattok

Nem feltétlen kell mindig a „tipikus” diákmunkákban gondolkodnotok, hiszen rengeteg lehetőség közül lehet válogatni, érdemes bővebben utánanézni.

Ha tanulás mellett dolgozni szeretnétek nemcsak a diákmunkák között érdemes szétnéznetek. Számos részmunkaidős állás van, ami diákok számára jó lehetőség lehet és a későbbiek során akár kamatoztathatjátok is az ott megszerzett tudást.

Magyarországon 2019-ben 20%-kal több diák vállalt munkát, mint az előző évben. A fiatalok tudatosabban választanak és a cégek is egyre szívesebben foglalkoztatják őket. Ez utóbbi a munkaerőhiányos időkben nem meglepő, hiszen a tehetséges diákmunkások között akár a tartós utánpótlást is megtalálhatják – írja a HRportál.

Ha olyan pénzkeresési lehetőséget szeretnétek, ahol ti osztjátok be az időtöket, akkor érdemes lehet diákként is belevágni például a korrepetálásba. Ha valamilyen tantárgyból jók vagytok vagy esetleg olyan szakirányon tanultok az egyetemen, amivel kisebbeket taníthattok, akkor adott a lehetőség. A bébiszitter munka szintén olyan, ahol ti dönthettek arról, hogy mikor és mennyit dolgoztok.

Minden az új alaptantervről, iskolai kamerák és törvénymódosítás: a hét hírei

Ez a hét kifejezetten az új Nemzeti alaptanterv körüljárásának és véleményezésének hete volt, emellett azonban számos fontos oktatási hír látott napvilágot: mint például a beérkezett az összes kérelem (majd tízezer) az iskolakezdés alóli felmentések miatt, megjelent az új szakképzési törvény végrehajtási rendelete, kiderült, hogy elképzelhető, hogy iskolákban elhelyezett kamerákkal védekeznének az iskolai erőszak ellen, de a felsőoktatási törvénymódosítás szüksége is felmerült.

A legtöbb egyetemen van kötelező szakmai gyakorlat, így érdemes már előre gondolkoznotok és olyan helyet keresni, ami megfelel a követelményeknek és tapasztalatnak sem utolsó, hiszen a későbbi munkátokhoz kapcsolódik. Erről korábban itt írtunk.

Ha mindenképpen olyan munkát szeretnétek, ami majd a végzettségetekhez kapcsolódik, vagy amire később építkezhettek, akkor érdemes átgondolnotok, hogy milyen munkát végeznétek szívesen, mi okozna örömet. Ehhez itt találtok segítséget.

Ha már megvan a kiszemelt hely, ahol dolgozni szeretnétek, akkor szükségetek lehet egy jó önéletrajzra és egy motivációs levélre.A diákmunkával kapcsolatban több dolog is van, amire oda kell figyelni, ezeket korábban összeszedtük nektek itt.

Gyakornoki állást kerestek? Egyetemistaként itt is érdemes körbenézni

Szakmai gyakorlat, diákmunka, gyakornoki állás - akárhogy is kezditek, valahol mindenki elindul. Ha ti is éppen munkát kerestek, de nem tudjátok, hogy fogjatok neki, most segítünk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés