Érettségivel szerzett nyelvvizsgára is érvényes a támogatás? Nyelvtanulás
Eduline

Érettségivel szerzett nyelvvizsgára is érvényes a támogatás?

Azoknak is jár a nyelvvizsga díjának visszatérítése, akik emelt szintű érettségivel szerezték meg az első sikeres nyelvvizsgájukat? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Idén érettségiztem emelt szinten angolból, és meg is kaptam a nyelvvizsgámat, vagis ez az első sikeres nyelvvizsgám. Akkor most nekem is jár a támogatás?

Sajnos nem. Mivel a ez a támogatás a befizetett nyelvvizsgadíj visszaigénylése, az érettségivel szerzett nyelvvizsgára nem vonatkozik, hiszen ott nem kellett kifizetni a díjat. Abban az esetben viszont, ha a vizsgát térítési díj ellenében tettétek le, tehát fizettettek az érettségiért (például szintemelő vizsgát tettetek), akkor az emelt szintű idegen nyelvi érettségi vizsga alapján szerzett bizonyítványért is jár a támogatás - írja a Nyúgdíjfolyósító Igazgatóság.

Ha még nem igényeltétek vissza a sikeres nyelvvizsgátok vizsgadíját, akkor fontos tudni, hogy pontosan milyen feltételekkel és meddig igényelhető vissza? Erről bővebben itt olvashattok.

Fontos kérdés: meddig és milyen feltételekkel igényelhető vissza a sikeres nyelvvizsga díja?

Ha még nem igényeltétek vissza a sikeres nyelvvizsgátok vizsgadíját, akkor fontos tudni, hogy pontosan milyen feltételekkel és meddig igényelhető vissza? Itt a válasz. Milyen vizsgák díját lehet visszaigényelni? A Magyarországon akkreditált, középfokú (vagyis B2-es) és felsőfokú (C1-es) angol, német, francia, orosz, olasz, spanyol, latin, portugál, arab, héber, kínai, japán, holland, finn és nemzetiségi nyelvekből tett nyelvvizsgákra, a komplex, valamint az egyesíthető írásbeli és szóbeli részvizsgákra, az általános és a szaknyelvi vizsgákra is.

 

Hirdetés