Indokolta az Oktatási Hivatal, miért függesztették fel a British Council nyelvvizsgaközpontot Nyelvtanulás
MTI

Indokolta az Oktatási Hivatal, miért függesztették fel a British Council nyelvvizsgaközpontot

A British Council Hungary nyelvvizsgaközpont jelenleg nem biztosítja előírt módon a vizsgázók számára az értékelt vizsgák megtekintését és meghallgatását - indokolta az Oktatási Hivatal az MTI-nek hétfőn, hogy miért függesztették fel három hónapra a központ működését.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az Oktatási Hivatal pénteken tette közzé honlapján, hogy a központ nem felel meg a hatályos jogszabályi előírásoknak, és így 2020. június 14. és szeptember 12. között nem hirdethet és nem szervezhet államilag elismert nyelvvizsgát.

A hivatal hozzátette: a vizsgaközpontnak a felfüggesztés kezdő időpontja előtt is lehetősége van arra, hogy a feltárt jogszabálysértéseket megszüntesse, és az Oktatási Hivatalhoz benyújtsa az erre vonatkozó dokumentációt.

Ha a hivatal egy legfeljebb 60 napos eljárás keretében hitelt érdemlően meggyőződik arról, hogy a vizsgaközpont valóban megszüntette a fennálló jogszabálysértéseket, akkor a felfüggesztésről szóló határozat visszavonható - jelezték. Kiemelték: a magyar jogszabályok egyértelműek, azokat mindenkinek, az összes vizsgaközpontnak be kell tartania.

Az intézkedés nem érinti a nyelvvizsgaközpont Cambridge English Qualifications vizsgarendszerében korábban tett nyelvvizsgák érvényességét, az akkreditált Cambridge-vizsgák a felfüggesztés ideje alatt is honosíthatók - közölte az Oktatási Hivatal.

Három hónapra felfüggeszti az egyik nyelvvizsgaközpont működését az Oktatási Hivatal

Az Oktatási Hivatal (OH) három hónapra felfüggeszti a British Council Hungary nyelvvizsgaközpont működését, amiért az - mint kiderült - nem felel meg a jogszabályi előírásoknak.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
Elérte a harmadik hullám az iskolákat, a BGE-n is megszavazták a modellváltást - a hét hírei Közoktatás Eduline

Elérte a harmadik hullám az iskolákat, a BGE-n is megszavazták a modellváltást - a hét hírei

Egyre több iskolában rendelnek el rendkívüli szünetet a koronavírus miatt, megvannak az idei iskolahalasztási kérelmek eredményei, jön a közlekedési alapvizsga az általános iskolákban, a Magyartanárok Egyesülete szerint "nyolcvanéves visszalépés" az új magyarérettségi, folytatódik a modellváltási hullám, a héten is zajlottak az események az SZFE-n. Összeszedtük a hét legfontosabb híreit.