Így kaphattok több mint 40 eze forintos iskolakezdési támogatást: mutatjuk a részleteket Közoktatás
Eduline

Így kaphattok több mint 40 eze forintos iskolakezdési támogatást: mutatjuk a részleteket

Meddig fogadják el az üzletek az iskolakezdési támogatásként kapott utalványokat? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Csak nemrég tudtam meg, hogy én is kaphatnék a munkahelyemtől iskolakezdési támogatást. Viszont a tanítás hétfőn már megkezdődik. Csak a tanév hivatalos megkezdéséig lehet felhasználni ezeket az utalványokat?

Iskolakezdési támogatást július 1-től egészen december 31-ig bármikor lehet kérni a munkáltatótól, és ez alatt az időszak alatt lehet felhasználni az utalványokat elfogadó üzletekben.

A támogatás összege nem lehet nagyobb a bruttó minimálbér (jelenleg 138000 forint) 30 százalékánál. vagyis nem haladhatja meg a 41 400 forintot.

41 ezer forintos támogatás jár az iskolakezdésre: kinek jár?

A béren kívüli juttatások egyik eleme az iskolakezdési támogatás. Július 1-től egészen december 31-ig bármikor kérhető a munkáltatótól, és ez alatt az időszak alatt használható fel az utalványokat elfogadó üzletekben. A támogatás összege nem lehet nagyobb a bruttó minimálbér (jelenleg 138000 forint) 30 százalékánál.

Így kaphattok akár több tízezres iskolakezdési támogatást: mutatjuk a részleteket

Kik és hogyan kaphatnak önkormányzati iskolakezdési támogatást? Szinte minden településen elérhető a segítség, azonban az összeg és feltételeik eltérhetnek. A A Pénzcentrum összegyűjtötte, hogy a különböző önkormányzatoknál milyen iskolakezdési támogatásokat lehet igényelni. A kérdéseikre érkezett válaszokból kiderül, hogy szinte minden kerületben és városban elérhető a segítség. A 12.

Hirdetés