Sokaknál kiverte a biztosítékot az olasz oktatási miniszter legújabb ötlete Közoktatás
MTI

Sokaknál kiverte a biztosítékot az olasz oktatási miniszter legújabb ötlete

Engedélyezhetik az okostelefonok használatát az iskolai órákon: az oktatási miniszter javaslatára péntektől két szakértői munkacsoport dolgozza ki a tiltást felváltó új szabályok tervezetét.

"Nem lehet elválasztani az iskola világát a fiatalok világától" - hangsúlyozta Valeria Fedeli miniszter, aki szerint az okostelefonok tudatos használata a tanárok és a szülők felügyelete mellett megkönnyítheti a tanítást.

Fedeli javaslata heves vitákat váltott ki. A Codacons olasz környezet- és fogyasztóvédő egyesület "teljes tébolynak" nevezte a tervet. "A cigaretta és az alkohol is része a fiatalok világának, akkor meg kellene engedni, hogy tanítás alatt cigarettázzanak és igyanak?" - kérdezte Carlo Renzi, a Codacons elnöke.

Egyes pszichológusok arra hívták fel a figyelmet, hogy a diákok folyamatos online jelenléte veszélyes, mert erősen rontja a koncentrációs képességüket. Enrico Letta volt miniszterelnök szerint a technológiát nem lehet kizárni az iskolákból, a haladással számolni kell. A munkacsoportoknak 45 napja lesz, hogy világos útmutatást dolgozzon ki az iskoláknak - idézte Fedelit az Il Fatto Quotidiano.

Kutatások bebizonyították: Zavarja a gyereket, ha mobilozik a szülő

A hvg.hu számolt be arról a kutatásról, mely a gyerekek reakcióját vizsgálta akkor, amikor szüleik mellettük mobiloztak. Az eredmény meglepő lehet. Az angliai kutatás során 2000, 11 és 18 év közti gyereket kérdeztek meg szüleik mobilozási szokásairól, és arról, mennyire zavarja őket a mobilozás.

Hirdetés