A Klebelsberg Központ nem aggódik, sőt szerintük egyre népszerűbb a tanári pálya Közoktatás
Eduline

A Klebelsberg Központ nem aggódik, sőt szerintük egyre népszerűbb a tanári pálya

Kétezerrel több főállású pedagógussal kezdődött a tanév a tankerületi központok fenntartásában lévő intézményekben – közölte a Magyar Időkkel a Klebelsberg Központ, amely szerint egyre népszerűbb a tanári pálya.

Nemhogy csökkent volna a tanárok száma az előző tanévhez képest, hanem éppen hogy növekedett a Klebelsberg Központ adatai szerint - írja a Magyar Idők

A Klebelsberg Központ szerint a tankerületi központok fenntartásában lévő intézményekben foglalkoztatott főállású pedagógusok száma 88 652, az óraadó tanároké 4756 volt tavaly, míg ebben a tanévben a főállású pedagógusok száma 90 548, az óraadó tanároké pedig 4624 fő lett.

Igaz, korábban a központ elnökhelyettese elismerte, hogy létezik tanárhiány, Hajnal Gabriella azt mondta, "előfordulhat, hogy a kistelepüléseken nagyobb mértékű".

Beismerte a Klik: tényleg tanárhiány van az iskolákban

A kistelepüléseken előfordulhat, hogy nagyobb a tanárhiány - mondta Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese az ATV Egyenes Beszéd című műsoráan. Ez a helyzet Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese szerint azért állhat elő, mert a kistelepüléseken 40 fős iskolákat is fenntartanak, ahol nincs szükség például főállású fizikatanárra vagy matematikatanárra, ezért egy másik iskolából átirányítanak egyet.

Hirdetés