Íme a fenyegető levél, ami miatt ezer iskolát zártak be Közoktatás
Eduline

Íme a fenyegető levél, ami miatt ezer iskolát zártak be

Nyilvánosságra került az e-mail, ami alapján lezárták Los Angeles összes iskoláját kedden. Bombákról, 33 fegyveres terroristáról és mérges gázról is írnak benne.

 

Mint a hét elején megírtuk, terrorfenyegetést miatt lezárták az egész Los Angeles-i iskolai körzetet, így több mint ezer intézményben maradt el a tanítás kedden. Később kiderült, New York is megkapta ugyanazt a fenyegető e-mailt, mint a nyugati parti nagyváros, de ott nem vették komolyan, így intézkedéseket sem hoztak.

Most az Independent közölte a levelet teljes egészében. Tényleg nagyon ijesztő, amikor arról ír, hogy ami kedden történni fog a város egyes iskoláiban, az a nemzetközi hírek vezető anyaga lesz. A levél szövege szerint azt egy sértett, sokat cikizett egykori iskolás írta, aki dzsihádista társaival most bosszút akar állni.

A levél szerint 33-an támadnak majd, bármelyik iskolát kinézhetik maguknak, és már több öltözőszekrényben is bombákat helyeztek el. A fenyegető arról is írt, hogy az intézmények környékén hátizsákokban rejtettek el robbanóanyagot, amit mobiltelefonról élesíthetnek. A levél szerint mérges gázzal és gépfegyverekkel is lecsapnak.

A levélről először azt hitték, Németországból küldték el, de később a nyomozók visszafejtették, és kiderült, hogy az Egyesült Államokból származik. Los Angelesnek 29 millió dollárjába került az egynapos akció.

Ha az egész levél érdekel, angolul elolvashatjátok az Independenten.

Hirdetés
Itt a 2021-es lista: ezek a legjobb műszaki képzések Felsőoktatás Eduline

Itt a 2021-es lista: ezek a legjobb műszaki képzések

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kara vezeti a műszakiképzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, a második helyen az egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kara áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2021 kiadvány.