Elstartolt a felvételi, az év legjobbai, 2020-as összefoglalók – ezek voltak a hét legfontosabb hírei Közoktatás
Eduline

Elstartolt a felvételi, az év legjobbai, 2020-as összefoglalók – ezek voltak a hét legfontosabb hírei

A 2020-as év sok szempontból különleges volt, számos újdonságot hozott az oktatásban is. Összeszedtük a hét legfontosabb híreit sok éves összefoglalóval és felvételivel kapcsolatos cikkel.

Elstartolt a 2021-es felvételi

Bár várni kellett rá, kedden végre elkezdődött az idei felvételi szezon. A pontszámítási szabályokról is írtunk, ezeket érdemes átböngészni. Az előzetes ponthatárokat is megnéztük, és a jó hír, hogy idén nem lettek magasabbak az előzetes ponthatárok.

Összeszedtük, hogy első körben milyen dokumentumokat kell feltöltenetek a felvételihez és azt is megnéztük, hogy meddig jelentkezhettek a tavaszi érettségikre és mire kaphattok idén pluszpontot. Itt találtok egy összefoglalót a legfontosabb tudnivalókról a felvételivel kapcsolatban, itt pedig megtaláljátok a szabályokat azzal kapcsolatban, hogy kiknek és mennyit kell fizetni a felvételiért.

Az év legjobbjai

A héten is gyűjtöttük az év legjobbait, a sort a legnépszerűbb helyesírási tesztekkel kezdtük. A versenyek nagyrésze online platformra került át, ennek ellenére a magyar diákok idén is számos tantárgyból remekeltek. A tesztekből nem maradhatott ki a nagy irodalomteszt-válogatás sem, itt próbára tehetitek a tudásotokat. Ha az év legjobb appjaira vagytok kíváncsiak, akkor összegyűjtöttük azokat is, amiket a vizsgaidőszakban tudtok használni és az öt legjobb ingyenes nyelvtanulós appot is megtaláljátok.

Szerencsére idén is számos kedves hírről számolhattunk be, összeszedtük ezeket, hogy egy helyen megtaláljátok. A Youtube top 10-es listája sem maradhatott ki, ők voltak a legnépszerűbbek idén. 2020 legjobb műveltségi tesztjei sem maradtak ki a listából, ahogy a föcitesztek sem.  

Új Nat, Érettségi 2020 és digitális oktatás

A hét elején összegeztük, hogy hogyan muzsikált az első félévében az új Nat, ami új tantárgyakkal és tankönyvekkel, módosított óraszámokkal debütált szeptember 1-jén. Összefoglaltuk a 2020-as érettségi kicsit sem rövid történetét is, és természetesen a digitális és a távoktatásról szóló nagy összefoglaló sem maradhatott ki.

A héten szó esett a középiskolai felvételiről is, megnéztük, hogy mi a különbség a különböző iskolatípusok között. Továbbra is kötelező az 50 óra közösségi szolgálat, itt nézhetitek meg, hogy hogyan lehet teljesíteni a vírus idején. Hamarosan kezdődik a 2020/2021-es tanév második féléve, itt találjátok az elkövetkezendő időszak eseményeit egészen a nyári szünetig bezárólag.

Év Embere-díj, a legjobb egyetemek és Brexit

Az év végén meghirdette az Év Embere-díjat a Magyar Hang szerkesztősége, amit az olvasók szavazatai alapján az SZFE hallgatói nyertek meg. Az egyetem hallgatói úgy döntöttek, hogy szintén a jelöltek közt szereplő Igazgyöngy Alapítványnak ajánlják fel a százezer forintot.

A legjobb magyar egyetemeket is összeszedtük egy helyre, minden képzésterületet megmutatunk ebben a cikkben. A héten egy fontos kérdésre is kerestük választ, hogy mi lesz a Brexit után és elindult a felsőoktatási átalakítás is, újabb egyetemek kerülnek alapítványi kézbe.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.