Külföldi kitekintő: újranyitnak az iskolák New Yorkban is Közoktatás
Eduline

Külföldi kitekintő: újranyitnak az iskolák New Yorkban is

A két hete bezárt iskolákba hamarosan újra elindul a tanítás.

Miután két hete úgy döntöttek a város vezetői, hogy be kell zárni az intézményeket, mivel a fertőzöttségi arány elérte a három százalékot hétnapos átlagban. Most jó híreket kaptak, így a tervek szerint december 7-én újra elindul a tanítás.

A város polgármestere azt mondta, ez egy új megközelítés, mert most már nagyon sok bizonyítékuk van arra, hogy az iskolák mennyire, és pontosan hogyan lehetnek biztonságosak - írja a Guardian.

Persze nem csak Amerikában vannak lazítások. Míg a legtöbb országban folyamatosan szigorítanak, és szinte minden napra jut egy hír, hogy éppen hol álltak át távoktatásra, addig Olaszország egyes tartományaiban újraindul a tantermi oktatás.

Olaszország több tartományában enyhítenek a korlátozásokon - ez a sulikat is érinti

Míg a legtöbb országban folyamatosan szigorítanak, és szinte minden napra jut egy hír, hogy éppen hol álltak át távoktatásra, addig Olaszország egyes tartományaiban újraindul a tantermi oktatás.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

 

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.