Külföldi kitekintő: van, ahol újranyitnak az iskolák Közoktatás
Eduline/MTI

Külföldi kitekintő: van, ahol újranyitnak az iskolák

November 23-án újranyitnak a kambodzsai főváros, Phnompen iskolái, miután nem igazolódtak be az újabb koronavírus-járványgóccal kapcsolatos helyi félelmek.

Az iskolák újranyitását a kambodzsai oktatási miniszter jelentette be Facebook-oldalán csütörtökön. A hatóságok egyben közölték, hogy ismét meg lehet tartani bizonyos rendezvényeket, például az esküvőket.

A helyi hatóságok aggodalmai azzal voltak kapcsolatosak, hogy Szijjártó Péternek november 3-i látogatását követően pozitív lett a koronavírus-tesztje. A miniszter látogatása után a kambodzsai hatóságok több mint 1500 embert teszteltek le, elrendelték az iskolák és bizonyos boltok bezáratását. A magyar tárcavezető látogatásával kapcsolatosan azonban csak négy esetet azonosítottak. 

A délkelet-ázsiai országot eddig egyébként szerencsésen elkerülte a koronavírus-járvány, a hatóságok egyetlen halálos áldozatot sem regisztráltak, mindössze 304 fertőzöttet, akik közül 291-en már teljesen felépültek.

Mindeközben Csehországban is visszatérhettek az osztálytermekbe az első és második osztályos tanulók. Itt októberben még az elsők között zárták be az iskolákat. New Yorkban viszont épp a napokban döntöttek úgy, hogy csütörtöktől bezárják az állami iskolákat.

Nem mindennapi látvány a római utcákon: így tiltakoznak a diákok az iskolabezárások ellen

Még az egyre hűvösebb időjárás sem riasztja vissza az olaszországi diákokat attól, hogy az utcán ülve tanuljanak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Elérte a harmadik hullám az iskolákat, a BGE-n is megszavazták a modellváltást - a hét hírei Közoktatás Eduline

Elérte a harmadik hullám az iskolákat, a BGE-n is megszavazták a modellváltást - a hét hírei

Egyre több iskolában rendelnek el rendkívüli szünetet a koronavírus miatt, megvannak az idei iskolahalasztási kérelmek eredményei, jön a közlekedési alapvizsga az általános iskolákban, a Magyartanárok Egyesülete szerint "nyolcvanéves visszalépés" az új magyarérettségi, folytatódik a modellváltási hullám, a héten is zajlottak az események az SZFE-n. Összeszedtük a hét legfontosabb híreit.