Ingyenes internetet kapnak a diákok és a tanárok Közoktatás
Eduline

Ingyenes internetet kapnak a diákok és a tanárok

Az ingyenesség harminc napra szól majd azoknak, akiket érint a távoktatásra átállás.

A legújabb kormányrendelet értelmében 30 napra ingyen férhetnek hozzá az internethez azok, akiknek a járványhelyzet miatt digitális oktatásra kellett átállniuk - áll a rendeletben.

A diákok, illetve szüleik mellett szintén jogosult az ingyenes internetre az előfizetéssel rendelkező pedagógus vagy oktató (vagy az, akinek az előfizetését használja).

Hogyan működik majd?

A szolgáltatást csak egy helyen lehet ingyenesen igénybe venni, vagyis a jogosultnak választania kell, hogy a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén akar-e élni ezzel a lehetőséggel.

A rendelet szerint a távoktatásban részt vevőknek a szolgáltató felé kell jelezniük, hogy igénylik az ingyenes szolgáltatást.

Kiegészültek a szabályok, kérvénnyel maradhattok a kollégiumban

Frissítette az egyetemekre és a kollégiumokra kiadott eljárásrendet az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.