Egyre több helyen rendelik el: online oktatásra állt át egy nyíregyházi gimnázium Közoktatás
Eduline/MTI

Egyre több helyen rendelik el: online oktatásra állt át egy nyíregyházi gimnázium

Tizenhárom tanár megbetegedése miatt online oktatásra tér át keddtől a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium is.

Ma már nem ez az első olyan hír, hogy a tanárok hiánya miatt nem tudnak tanítani egy iskolában. Az Ercsi Eötvös József Általános Iskola igazgatója szerdára, csütörtökre és péntekre tanítás nélküli munkanapot rendelt, mert nem tudnak minden osztályba tanárt küldeni.

A magas fertőzésszám miatt döntöttek az online oktatás mellett a nyíregyházi iskolában is. Az igazgató azt mondta, várhatóan november 13-áig tartó intézkedés az iskola valamennyi évfolyamát érinti, mivel a koronavírus a diákok és a tanárok között is megjelent, és az utóbbi időszakban nőtt a fertőzöttek száma az iskolában.

Ez számokban annyit jelent, hogy tizenkét évfolyamon tizennyolc diák fertőződött meg, a 105 fős tanári karból pedig tizenhárom tanárnak lett pozitív a koronavírustesztje, ami már kritikus aránynak számít.

Komáromi István igazgató az MTI kérdésére megerősítette, hogy a hétvégén elhunyt az iskola egyik tanára, aki egészségi problémái miatt október 12-től már távol volt az intézménytől.

Múlt héten petíció indult az iskolabezárásokért. Az aláírók az egyetemek, főiskolák, középiskolák és az általános iskolák felső tagozatainak ismételt bezárását követelik. A pár napja indult kezdeményezéshez eddig több mint 38 ezren csatlakoztak. Ezzel egy időben azonban egy másik kezdeményezés is kiforrta magát: Az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete (ESZME) szerint iskolák bezárását követelők nem néznek szembe azzal, milyen problémákat okozhat az iskolák újboli bezárása.

"Függesszék fel a személyes oktatást" - petíció indult az iskolák bezárásáért

A petíció aláírói az egyetemek, főiskolák, középiskolák és az általános iskolák felső tagozatainak ismételt bezárását követelik.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

 

Hirdetés