Sztrájkot hirdet a PDSZ, ha kormány nem intézkedik Közoktatás
Eduline

Sztrájkot hirdet a PDSZ, ha kormány nem intézkedik

Többek között a ki nem fizetett túlórákkal és a járványügyi helyzettel kapcsolatban kérik a kormányt, hogy tegyen lépéseket.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete követeli, hogy a kormány intézkedjen a ki nem fizetett túlórákkal kapcsolatban, és vonja vissza a logikátlan és veszélyeztető járványügyi intézkedéseit, különben megtagadják a munkafelvételt - kiáltványát a nedolgozzingyen holnapon tették közé.

Ebben kérik, hogy ahol a településen megjelent a koronavírus-fertőzés, az általános iskola felső tagozatán és a középiskolákban rendeljenek el digitális munkarendet. Illetve alsóban és óvodákban  biztosítsák a kiscsoportos munka tárgyi és személyi feltételeit.

Kiemelik, a fertőtlenítés és hőmérőzés nem pedagógus-munkakörbe tartozó feladat, védőfelszerelés nélkül ez utóbbi pedig veszályes is. Kérik, hogy Az intézményekben dolgozókat rendszeresen teszteljék, és az iskolai járványügyi intézkedések listáját, az intézmények megjelölésével együtt, napi rendszerességgel tegyék közzé a koronavirus.gov.hu oldalon.

Amennyiben ezek nem teljesülnke, a dolgozókat arra fogjuk felszólítani, hogy a biztonságos munkakörülmények megteremtéséig tagadják meg a munkát - írják.

Új hónap és teendők, kötelező iskolai lázmérés, SZFE-sztrájk - ezek a hét hírei

Ez a hét sem telt eseménytelenül: október elején elindult a kötelező iskolai lázmérés, tovább folytatódik a sztrájk a Színművészetin, újabb iskolákban rendeltek el távoktatást vagy rendkívüli szünetet. Mutatjuk az elmúlt hét legfontosabb oktatási híreit.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés