Elbocsátották a pécsi iskola takarítóját, miután megverte az egyik diákot Közoktatás
Eduline

Elbocsátották a pécsi iskola takarítóját, miután megverte az egyik diákot

A napokban bejárta a netet az a felvétel, amelyen az egyik pécsi általános iskola takarítója az épület előtt üti, majd bele is rúg egy 16 éves diákba. Az eset után a takarítót elbocsátották.

A vita abból indult, hogy a diákok az általános iskolánál dohányoztak, amit az egyik tanár szóvá tett. Az egyik tanulónak még a hátizsákját is megragadta, amiről felvétel is készült - számolt be az esetről az RTL Klub Híradója. Emiatt a fiú barátja hangosan veszekedni kezdett a tanárral, több szemtanú szerint meg is fenyegette őt. Ezt hallotta meg az iskola takarítója, aki a tanár védelmére kelt.

Bár a videón már csak az látszik, ahogy a férfi a földön üti a fiút, azonban a takarító a pecsaktual.hu-nak elmondta, hogy a fiú előtte kétszer is megütötte, ő nem akart verekedni. Egy nappal az eset után nyilvánosan bocsánatot kért. Majd azt is hozzátatte: ha újra ebbe a helyzetbe kerülne, máshogy cselekedne.

A rendőrök a takarító ellen garázdaság gyanújával indítottak nyomozást. A munkahelyéről pedig az eset miatt elbocsátották.

Letartóztatták az óbudai iskola portás-karbantartóját, aki több diákot is zaklatott

A Fővárosi Törvényszék az elsőfokú határozata meghozataláig elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akit iskolai szexuális erőszakkal vádol az ügyészség - közölte előző napi döntését a bíróság szerdán az MTI-vel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés