Lemondott Szűcs Tamás, a PDSZ elnöke Közoktatás
Eduline

Lemondott Szűcs Tamás, a PDSZ elnöke

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete közleményt adott ki arról, hogy Szűcs Tamás, a szervezet elnöke hosszas átgondolás után lemondott posztjáról.

A rengeteg harc és összetett feladat kimerített, felőrölt. Úgy éreztem, hogy a legjobb megoldás, ha most hátralépek.

Közleményben értesíti a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Országos Választmánya a szakszervezet tagjait, az oktatásban érintett intézményeket, hivatalokat, szervezeteket és a nyilvánosságot, hogy Szűcs Tamás, a PDSZ OV elnöke lemond elnöki megbízatásáról.

Szűcs Tamás nyílt levél közzétételére kérte az Országos Választmányt, melyben azt írja:

A mai napon, hosszas átgondolás után, bejelentettem lemondásomat a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Országos Választmányi elnöki tisztségéről. Azok, akik ismernek engem, és akikkel együtt dolgoztam az utóbbi időben, tudják, hogy ezt a kérdést régóta fontolgattam, nem hirtelen elhatározásból született.

A volt elnök összegzi nyílt levelében az elmúlt két évet, a legegyértelműbb sikernek azt tartja, hogy hogy az utóbbi időben jelentősen megnövekedett a PDSZ-be belépők száma.

Az, hogy szervezetünk stabil növekedési pályára állt, hogy ilyen örvendetesen aktív, és gyorsan, átgondoltan és stratégiailag megfontoltan tud reagálni az oktatásban egyre szaporodó gondokra, visszásságokra, komoly csapatmunka eredménye.

-írja. A negatív tapasztalásokat is megemlíti:

Számomra továbbra is csalódás, hogy az oktatási dolgozók közössége, ugyan talán már érti, hogy nincs keresnivalónk a nap alatt, ha nem fogunk össze, de még mindig nem teszi meg saját magáért a legalapvetőbb lépést, a csatlakozást.

Árulkodó adat, hogy az elmúlt fél évben legalább háromszor annyi emberen segített jogi szolgálatunk, mint amennyien beléptek a szervezetünkbe. Márpedig ingyen ebéd nincs: a rengeteg munka felőröli azokat, akik tenni akarnak, akik munkájukat, energiájukat ölik abba az ügybe, amiben hisznek. Ha csak aratni jössz, de vetni nem, egy idő után nem lesz mit enned – teszi hozzá a volt PDSZ elnök.

Szűcs Tamás továbbra is a PDSZ és az Országos Választmány tagja marad, munkájára és értékes tapasztalataira továbbra is számít a szervezet, az átmeneti időszakban az OV-elnök feladatait az Országos Választmány elnökének helyettese, Komjáthy Anna látja majd el.

Csaknem tízmillió diák eshet ki végleg az oktatásból az év végéig a járvány miatt

Világszerte mintegy 9,7 millió tanuló eshet ki az iskolából a járvány lecsengésével - figyelmeztetett a londoni székhelyű Save the Children nemzetközi segélyszervezet hétfőn.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés