Megszólalt a Klebelsberg Központ az ezer forintos jutalmak kapcsán Közoktatás
Eduline/MTI

Megszólalt a Klebelsberg Központ az ezer forintos jutalmak kapcsán

Tévedéseken, csúsztatásokon alapuló álhírnek tartja a Klebelsberg Központ a tegnap nagy port kavart tanári jutalmakkal kapcsolatos hírt.

Egy tegnap a Magyar Narancs által közölt információ szerint fejenként kerek ezer forinttal honorálta pedagógusai egy jelentősebb csoportját a Veszprémi Tankerület pedagógusnap alkalmából. A jutalmat ők naptár formájában vághatták zsebre. Máshol naptárt se kaptak a Klebelsberg Központtól.

A központ szerint a valóság ezzel szemben az, hogy

a Veszprémi Tankerületi Központ 1000 Ft/fő keretet biztosított intézményei számára nem személyi jellegű kifizetésként, hanem tantestületi összejövetel, közös program vagy bármilyen egyéb, az intézményvezető által eldöntött célra fordítható összegként. Mivel az összeg felhasználásáról az intézményvezetők önállóan dönthettek, így tekintettel arra, hogy a járványhelyzet miatt számos helyen nem tartottak összejövetelt, ajándéktárgy vásárlásra is költhették ezt az összeget

- írja a közleményében a Klebelsberg Központ.

Túl azon, hogy "az alapinformáció nem igaz, sem Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úrnak, sem a Klebelsberg Központnak nem volt tudomása a tankerületi központ, valamint az intézményvezető intézkedéséről, ezért egyszerűen rágalom hozzá kötni egy olyan döntést, amelyben sem hatásköre, sem illetékessége nincs" - teszik hozzá.  

Ezer forint jutalmat kaptak a veszprémi tanárok

A Veszprémi Tankerület pedagógusnap alkalmából ezer forinttal jutalmazta a tanárokat, melyet zsebnaptár formájában tehettek zsebre.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés