Klebelsberg Központ: hazugság, hogy magukra maradtak a tanárok a digitális oktatás alatt Közoktatás
Eduline

Klebelsberg Központ: hazugság, hogy magukra maradtak a tanárok a digitális oktatás alatt

Hajnal Gabriella szerint a járvány alatt az oktatásirányítás folyamatosan kézben tartotta és támogatta az eseményeket, akik pedig kritizálnak és „esetleg pontosan tudták előre, hogy ez a vírus jön, akkor jó lett volna, ha szólnak” – mondta a Népszavának.

Hajnal Gabriellát, a Klebelsberg Központ elnökét felháborítják azok az állítások, melyek szerint a tanárok alig kaptak segítséget a digitális távoktatáshoz – mondta a Népszavának adott interjúban, majd hozzátette: „nagyon sok előrelépés történt ebben a 3-4 hónapban, ami nagyban köszönhető a pedagógusoknak, ezt senki nem vitatja. De azt mondani, hogy az oktatásirányítás, a tankerületek vagy a Klebelsberg Központ nem állt be mögéjük, az egyszerűen hazugság”.

Folyamatosan fejlesztették a KRÉTA-rendszert, több mint 80 okostankönyvet lehetett elérni a Nemzeti Köznevelési Portálon, és mintegy 8 ezer új vagy jó minőségű használt eszközt szereztek be és juttattak el a rászorulókhoz. Adatai szerint az iskolákban 350 ezer digitális eszköz van, amelyekből sokat használtak most a tanárok és diákok, illetve be is mehettek az érintettek az intézményekbe, hogy használják ezeket. Új gépeket is beszereztek, ezért egyetlen tanárral sem történhetett meg, hogy kért és nem kapott számítógépet.

Az interjúban Hajnal Gabriella arra is kitért, hogy az új nemzeti alaptanterv a tervek szerint halad, jónak és előremutatónak találja, így nincs szakmai indoka a bevezetés elhalasztásának. Illetve arra is utalt, hogy a tiltakozók többsége nem is olvasta a NAT-ot. Az iskolaőrséggel kapcsolatban pedig úgy véli, szintén fontos tisztázni egy félremagyarázást, ugyanis az őrök feladata „a pedagógusok és a gyermekek biztonságának és az iskola rendjének a védelme, nem pedig a félelemkeltés” lesz.

Hivatalos: kötelező a pszichológiai alkalmassági vizsga az iskolaőröknek, később is működhet távoktatás

A jövőben is lehet időszakos digitális oktatás az iskolában, kötelező lesz a pszichológiai alkalmassági vizsga az iskolaőröknek - a változásokat az Országgyűlés elfogadta.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés