Így deríthetitek ki, melyik középiskolában maradt még férőhely Közoktatás
Eduline

Így deríthetitek ki, melyik középiskolában maradt még férőhely

Hogyan kerülhettek be mégis középiskolába szeptembertől annak ellenére, hogy a felvételi nem sikerült? Ezt a lehetőséget érdemes folyamatosan szemmel tartani.

Ha nem vettek fel egy középiskolába sem, vagy meggondoltátok magatokat, 2020. augusztus 31-ig még részt vehettek a rendkívüli felvételi eljárásban. Itt egyénileg, közvetlenül az iskolába kell jelentkeznetek, méghozzá azokba, ahol maradtak betöltetlen férőhelyek.

Ezekre úgy találhattok rá, ha használjátok a kifejezetten erre a célra létrehozott programot. Itt már csupán a megye kiválasztásával böngészhettek a fennmaradó helyek között, amiből akad jó néhány.

A rendkívüli felvételi eljárás szabályait az adott középiskola igazgatója határozza meg. Ha pedig sikeresen felvettek, nem marad más hátra, mint a beiratkozás.

Több mint 97 ezer diákot vettek fel idén valamilyen középiskolába - itt vannak a friss adatok

A jelentkezők több mint 96 százalékát felvették valamely középfokú iskolába az idei általános felvételi eljárás során - közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.