Megvannak a részletek az iskolák júniusi kinyitásának szabályairól Közoktatás
Eduline

Megvannak a részletek az iskolák júniusi kinyitásának szabályairól

Most már kormányrendeletben is kiemelik, az iskolák júniusi kinyitása lehetőség a felzárkózásra, egyébként a távoktatás ugyanúgy megy tovább, mint addig. Egészen június 26-ig minden iskolában lesz felügyelet, ahogyan gyermekétkeztetés is.

2020. június 2. és június 15. között továbbra is távoktatásban fognak tanulni a diákok, ugyanakkor egyéni vagy kiscsoportos foglalkozás szervezhető azoknak a diákoknak, akiknek elmaradásuk van, vagyis fel kell zárkózniuk a tananyagban - derült ki a tegnap megjelent kormányrendeletből.

Mindenhol lesz felügyelet

A nyitástól egészen június 26-ig minden általános- és középiskola felügyeletet szervez, így napközit, szakkört, sportfoglalkozást, felzárkóztatást és fejlesztőfoglalkozást lehet tartani - írják. Június 26-ig biztosítják a gyermekétkeztetést is. Azoknak a diákoknak, akik nem vesznek részt a felügyeletben, szünidei gyermekétkeztetést biztosítanak.

Június 2-től a szakképző iskolák mindkét munkarendben, vagyis a veszélyhelyzetet megelőző nappali vagy esti munkarendben, de távoktatásban is működhetnek tovább - az iskolavezető döntése szerint.

Azok a diákok, akik nem a lakóhelyükön járnak iskolába, és nem is tudják megoldani a felügyeletet, lehetőségük van a lakóhelyükön lévő iskolába eljutni. A tanulók számáról az iskolák naponta beszámolnak majd a KIR rendszerben - fogalmaznak.

Ezek a programok váltak be a legjobban a távoktatásban

Egy szülői felmérésből kiderül, melyik programok bizonyultak a leghasznosabbnak és legnépszerűbbnek a digitális oktatásban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés