Jövő héten folytatják a hetedikesek védőoltását Közoktatás
MTI

Jövő héten folytatják a hetedikesek védőoltását

Hétfőtől folytatódik a védőoltások beadása a hetedik osztályos tanulóknak - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A tavaszi kampányoltások közül a kötelező, Hepatitis B vírus elleni vakcinából az őszi első adagot 98 ezer tanuló kapta meg, a másodikat azonban márciusban csak 20 ezer diáknak tudták beadni a járványügyi helyzet miatt - mondta Müller Cecília, országos tisztifőorvos. A kimaradt diákoknak május 25. és június 12. között fogják pótolni az oltást.

Ugyanebben az időszakban kapja meg a HPV (humán papillomavírus) elleni védőoltás áprilisban elmaradt második részletét az a mintegy 41 ezer 7. osztályos lány, akinek a szülei igényelték az oltást - tette hozzá.

Az oltási kampány során is fokozottan ügyelnek a járványügyi szabályok betartására, a tanulók időpontra érkeznek majd. A tisztifőorvos fontosnak találja, hogy még ebben az időszakban minden érintett tanuló megkapja ezeket a védőoltásokat, így arra kérte a szülőket, gondoskodjanak arról, hogy gyerekük megjelenjen az oltás megadott időpontjában.

Biztonságos beléptetés bevezetésével készülnek az óvodák és a bölcsődék a teljes nyitásra

A köznevelési államtitkár tegnap a Facebookon jelentette be, hogy a járványveszély csökkenésével az óvodák és bölcsődék a megyékben május 25-étől, a fővárosban június 2-ától visszatérnek a normális működési rendhez. Az intézmények biztonságos beléptetés bevezetésével készülnek a teljes újranyitásra.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés