Mit tehettek, ha nem vettek fel a kiszemelt középiskolába? Közoktatás
Eduline

Mit tehettek, ha nem vettek fel a kiszemelt középiskolába?

Mi történik, ha nem oda vettek fel, ahova szerettétek volna a középiskolai felvételin? Utánajártunk a fellebbezés lehetőségeinek.

Április 30-ig minden diák megtudta, melyik iskolába vették fel a középiskolai felvételin. Ha az eredmény nem úgy alakult, ahogy szerettétek volna, jó ha tudjátok, a középiskolai felvételin is van lehetőség fellebbezésre (a szabályzat szerint fogalmazva jogorvoslati eljárásra). Ezt a kérelmet annak az iskolának a fenntartójához kell benyújtani, amelyik döntésével nem értetek egyet.

A kérelmeket június 1-ig kell, hogy elbírálják. A felvételi tájékoztató szerint ha a jelentkező tanköteles, a döntésről értesíteni kell azt az iskolát, amivel a jelentkező tanulói jogviszonyban áll.

A 8 évfolyamos és a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezésnél ezt csak akkor kell megtenni, ha a jogorvoslatot követően a diákot az adott iskolába sikeresen felvették - fogalmaznak.

Több mint 97 ezer diákot vettek fel idén valamilyen középiskolába - itt vannak a friss adatok

A jelentkezők több mint 96 százalékát felvették valamely középfokú iskolába az idei általános felvételi eljárás során - közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul

Visszaesett a Magyarországon tanuló Erasmus-ösztöndíjasok száma a koronavírus-járvány miatt, ezt pedig a főként külföldi hallgatókra specializálódott hostelek, magánkollégiumok üzemeltetői is a saját bőrükön érzik. Van, ahol már szállást, reggelit és ingyen wifit tartalmazó „karanténcsomagot” is kínálnak a külföldről érkező egyetemistáknak.