Kötelező lesz az óvodai ügyelet biztosítása Közoktatás
Eduline

Kötelező lesz az óvodai ügyelet biztosítása

Csütörtöktől kötelező lesz az óvodai és bölcsődei ügyelet biztosítása.

Április 30-tól az önkormányzatok kötelesek lesznek az óvodákban és bölcsődékben ügyeletet biztosítani – erről jelent meg a kormányrendelet a Magyar Közönyben, szúrta ki a hvg.hu.

Az ügyeletet munkanapokon reggel 6-tól este 6 óráig kell biztosítani, kiscsoportos formában, ugyanis egy csoportban legfeljebb öt gyerek lehet.

Kik kerülhetnek be?

Azok a gyerekek, akiknek a szülője vagy más törvényes képviselője dolgozik, vagy más ok miatt kéri az ügyeletet, és a szülő írásban nyilatkozik arról, hogy a gyerek nem szenved fertőző betegségben.

Ugyanez a kormányrendelet arra is lehetőséget ad, hogy egy munkahely a dolgozói gyerekei számára napközbeni felügyeletet szervezzen. Ide a legalább 20 hetes csecsemőktől kezdve a bölcsődések, óvodások, és 14 éves korig az iskolások is bekerülhetnek - írják.

Iskolai ügyelet is működik az országban, a hónap eleji számok szerint körülbelül 300 ügyeletre kijelölt iskola tartott nyitva, akkor még közülük sok feleslegesen.

Iskolák újranyitása: még ebben a tanévben, vagy csak szeptembertől lenne jó ötlet?

Ahogyan az érettségi döntésben, úgy az iskolák kinyitásában is eltérő tervek, intézkedések vannak folyamatban. Megnéztük, mit lehet tudni az egyes országokról, hol miként döntenek a kérdésben.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés