A nap hírei egy helyen: érettségiszavazás, lejáró diákigazolványok és kétségbeesett végzősök Közoktatás
Eduline

A nap hírei egy helyen: érettségiszavazás, lejáró diákigazolványok és kétségbeesett végzősök

Szavazhattok, ti mit tennétek az idei érettségikkel, a Szülői Hang az kéri a kormánytól, hogy vonják vissza a hatévesek beiskolázásának új rendszerét, ilyen szabály vonatkozik a frissen lejárt diákigazolványokra. Összeszedtük a mai nap legfontosabb oktatási híreit.

Továbbra sincs döntés az idei érettségikkel kapcsolatban. Ti mit választanátok: maradjanak el a vizsgák, halasszák el őket vagy csak egy részüket tartsák meg? Most elmondhatjátok a véleményeteket. Szavazást indítottunk, amit itt tölthettek ki:

Mit csinálnátok a 2020-as érettségikkel? Szavazzatok!

Továbbra sincs döntés az idei érettségikkel kapcsolatban. Ti mit választanátok: maradjanak el a vizsgák, halasszák el őket vagy csak egy részüket tartsák meg? Most elmondhatjátok a véleményeteket.

A tavaszi félévben március 31-ig, azaz máig érvényesek a korábbi, előző féléves matricák a diákigazolványokon. De vajon mi a szabály a vészhelyzetben? Itt olvashatjátok a részleteket.

Már minden iskolában - kisebb nagyobb sikerrel - beindult a távoktatás. A diákok online kapják a tananyagot, online tartják a kapcsolatot egymással és a tanáraikkal is. A sok virtuális időtöltésnek azonban lehetnek hátulütői is. Sok oktatási csoportban felmerült a kérdés: mit tehetnek a tanárok, ha a Google Classroomban is elkezdődik a szekálás vagy egyenesen az iskolai zaklatás? Dr. Jármi Évát kérdeztük a lehetséges megoldásokról.

A hosszútávó hatásokról is szó esett

Milyen hatással lesz az iskolásokra a hirtelen változás, hogyan tudnak majd alkalmazkodni? Matavovszky Dominika, iskolapszichológus válaszolt az Eduline kérdéseire és arra, mit gondol a távoktatás hatásairól.

A diákok csak egyre feszültebbek

Az érettségi miatti bizonytalanság és az új rendszer hozta nehézségek nagyon megviselik a diákokat: folyamatosan számolnak be leveleikben arról, hogy mennyire nehéz időszakot élnek most át. A következő diákbeszámolók is újabb problémákra világítanak rá.

A járványhelyzetben a Szülői Hang Közösség is komoly kéréssel fordul a kormányhoz

Arra kérik a kormányt, hogy az idén életbe lépett rendszer eredményességét tudományos alaposságú felméréssel mérjék. Kérik, hogy vonják vissza a hatévesek beiskolázásának új rendszerét, és kezdjenek szakmai egyeztetést egy új, jobb rendszer megalkotásáról. Felmérésük eredményeivel szeretnék ezt támogatni.

Vegyetek felemás zoknit! Ilyen lesz a bolondok napja a távoktatásban

Vannak tanárok, akik a távoktatásban is igyekeznek feldobni a diákok hétköznapjait apró kedvességekkel, online programokkal. A bolondok napja remek alkalom egy kis lazításra.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés