Fontos változások a távoktatásban, az érettségi még várat magára - heti hírösszefoglaló Közoktatás
Eduline

Fontos változások a távoktatásban, az érettségi még várat magára - heti hírösszefoglaló

Újabb hét telt el a digitális távoktatásban, számos intézkedésről, elkövetkező iskolai eseményről született már döntés. Sok lesz a változás - ezekről a cikkben tájékozódhattok, de számos diák, tanár beszámolót is olvashattok.

Ezen a héten már a felsőoktatási órák is digitális keretek között zajlottak, de péntekre a felnőttképzés is úgy döntött: átáll a távoktatási működésre. De a legfontosabb kérdés: mi lesz az elkövetkezendő eseményekkel, megváltozott szabályokkal az oktatáson belül? A következőkről született döntés, nyilatkozat az elmúlt egy hétben:

Ezentúl számos diák, szülő és tanár beszámolót kaptunk az elmúlt napokban, amelyekből cikkek is születtek. Az új rendszer fogadtatás vegyes: volt olyan - ráadásul érettségiző diák - aki szerint jól működik a távoktatás, sőt, az érettségire is zökkenőmentesen fel tud készülni, mások - és ők votlak többségben az olvasóink közül - leterheltségről és káoszról számoltak be. Tanári beszámolót pedig itt találtok.

24 pontban fogalmazott meg tanácsokat a tanároknak Nemzeti Pedagógus Kar. Született azonban még egy tanári (és diák) tanács a héten, de az már sokkal egyedibb eset kapcsán. Egy iskolában kötelező otthoni videót kért egy tanár a tesióráról, amelyről kiderült, nem hozhatnák ilyen helyzetbe a diákokat.

Kreatív videók, hálás üzenetek

A teljes digitális átállás sok diákot, tanárt megihletett: egy suli például kisfilmet csinált a saját tanárai digitális átállásáról, míg mások YouTube-ra feltöltött oktatóvideókkal segítik társaikat. A piros szívek köszönetképpen sok iskola és otthon ablakát díszítik, van olyan intézmény, ahol egy "Hiányoztok!' felirattal is kiegészült.

A Pécsi Tudományegyetem rektora azt kéri: ne bántsák a külföldi hallgatókat

A téma nagyon aktuális, ugyanis "a rendkívüli helyzetben elszaporodóban vannak azok a cselekmények, melyek hátrányosan érintik a városban tanuló külföldi diákokat" - írja.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés